Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Vitesse voorspellen

Eredivisie. Zondag 1 april om 16:45 uur start de Rotterdamse derby Feyenoord tegen Excelsior. De landskampioen heeft na 28 speelronden in de Eredivisie 48 punten, goed voor plek vier. De tegenstanders uit Kralingen staan elfde met 35 punten en lijken zichzelf al veilig gespeeld te hebben.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – Excelsior Eredivisie

22 april. Dat is de belangrijkste datum voor Feyenoordfans, want dan kan versus AZ de beker worden veroverd. Het is het enige pleistertje dat nog op het droevige seizoen geplakt kan worden. Het wordt interessant om te zien of Feyenoord in de vier competitiewedstrijden die daarvoor nog komen zich kan motiveren om plek vier vast te blijven houden. Derde worden zit er gezien de achterstand van elf punten op AZ niet meer in. Plek vier is sowieso te laag voor een titelhouder. FC Utrecht (ook 48 punten) en in mindere mate Vitesse (42) zullen met veel meer verlangen naar die positie kijken.

In de laatste acht speelronden haalde Feyenoord gemiddeld 1,71 punt per match, 0,21 punt minder dan het algemene gemiddelde. En dat gemiddelde was al niet zo heel hoog, dus wellicht treedt dat hierboven geschetste effect van demotivatie inderdaad op. Excelsior heeft zijn resultaten in dezelfde periode een beetje opgevijzeld met 0,11 punt per speelronde.

Teamgeest Feyenoord in orde

Robin van Persie verscheen woensdag om nog onbekende redenen niet op het trainingsveld. Sowieso was het dun gezaaid met Feyenoorders op Varkenoord. Diverse spelers waren op pad met hun nationale team, zoals Brad Jones (Australië), Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat (Marokko), Nicolai Jørgensen (Denemarken) en Renato Tapia (Peru). Excelsior kon de internationale break juist gebruiken om even op te laden en aan de teamgeest te werken, die, dat moet worden gezegd, bij Feyenoord ondanks alle malheur nog wel in orde is.

Grote broer Feyenoord won vijf van de laatste zes stadsderby’s met Excelsior, toch een beetje een satellietclub. In De Kuip was het alle vorige zes keer raak voor de Stadionploeg, met een totaal doelsaldo dat er niet om liegt: 18-3. In vijf van die partijen werd minstens driemaal gescoord. Feyenoord verloor overigens maar drie van de 31 recentste competitieduels in De Kuip.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Feyenoord – Excelsior. Feyenoord is de dikke favoriet voor de winst op 1.19, gelijkspel noteert 7.00 en een overwinning van Sparta  levert je 12.50 per ingezette euro op.
De bookmakers verwachten een ruime zege voor de landskampioen, terwijl we enkele redenen vonden om meer weerwerk van Excelsior te verwachten in de afgelopen seizoenen. We tippen dat Excelsior niet met drie of meer goals verschilt verliest. De +2,5 goals handicap levert je 1.56 op.

Back To Top