Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord een echte kampioen? Dirk Kuyt vol vertrouwen Getty

Eredivisie. Na de nederlaag tegen Sparta moet blijken of Feyenoord inderdaad een echte kampioensploeg is. Zo’n team dat een klapje makkelijk opvangt en daarna sterker terugkeert. Een vriendenploeg die de fouten bespreekt, even vloekt en dan weer positief de grasmat betreedt. Of juist een fragiel bouwwerk dat net als begin 2016 totaal verkruimelt.

Voor clublegende Willem van Hanegem kwam de 1-0 tegen Sparta niet als een totale verrassing. “Eigenlijk is het na de winterstop te vaak ondermaats wat Feyenoord laat zien, zeker als er niet in eigen stadion wordt gespeeld”, vindt De Kromme. “Dit moet een wake-upcall zijn voor Feyenoord. Is het dat niet, dan worden het nog twee heel lange maanden voor de trouwe, maar nu zo bloednerveuze aanhang van de club.”

Feyenoord kampioen Eredivisie?

Ook Dirk Kuyt, die alweer niet in de basis startte, zocht naar verklaringen. “We hebben een mooie reeks van goede resultaten gehad, maar je zag dat we kwetsbaar zijn als we een paar procent minder zijn”, zegt de veteraan. Maar het grote aantal kansen geeft Kuyt moed. “Wij zijn niet aan het wankelen. We hebben alleen niet laten zien wat we normaal kunnen.”

In de 28e ronde (komend weekend is Eredivisie speelronde 25) treffen Feyenoord en nummer twee Ajax elkaar in Amsterdam. Dat kan weleens een cruciale confrontatie blijken te zijn. Ajax moet ook nog uit tegen PSV in de 32e speelronde, terwijl Feyenoord in de 26e en 27e ronde AZ thuis en Heerenveen uit moet trotseren.

De videoref komt eraan

De bond KNVB is positief over de experimenten met de videoscheidsrechter en doellijntechnologie. Directeur voetbalzaken Gijs de Jong stipt echter aan dat het per stadion 300.000 euro kost om doellijntechnologie te installeren en daar komt dan nog het onderhoud bovenop.

Om welk bedrag het precies gaat valt nu nog niet te zeggen. Wie dat dan gaat betalen is nog onzekerder. “Daarover gaan we, als alle kosten bekend zijn en we toestemming van de IFAB hebben voor de videoref, in overleg met de clubs”, aldus De Jong. Kortom, het kan nog wel een paar jaar gaan duren.

Wedden op Eredivisie

Feyenoord is natuurlijk nog steeds de titelfavoriet en staat op @1.50 bij bookmaker 888Sport. Ajax noteert nu @3.00 en PSV @9.00. Lees wedden op Eredivisie voor tips voor het gokken op voetbal.

Eredivisie Nieuws

Back To Top