Ga naar hoofdinhoud
Gokken op Juventus - Ajax Champions League return Frenkie de Jong | Getty

Twee dagen na de kansloos verloren Eredivisie Klassieker tegen Ajax (3-0) likt Feyenoord zijn wonden. De opwinding rondom de openingsgoal (Kasper Dolberg zou wellicht keeper Justin Bijlow tegen de schouders hebben geschopt) is verstomd, want het besef dringt door dat de Rotterdammers simpelweg te zwak waren en een zwaar seizoensvervolg tegemoet zien.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Bijlow en de openingsgoal van Ajax

Te beginnen met die controversiële openingsgoal: aanvankelijk wezen de KNVB en dus ook de media hem toe aan Bijlow. De keeper kreeg immers een schot van Frenkie de Jong niet lekker onder controle, ging naar de grond, leek de boel toch nog te redden, maar daarna het speeltuig alsnog over de lijn drukte.

Inmiddels was wel Dolberg aan komen stormen en de Deen leek in volle vaart in aanraking te komen met de jonge keeper. Replays toonden aan dat er vermoedelijk toch geen contact was en dat Bijlow simpelweg te onstuimig dook en zichzelf niet meer kon afremmen.

Goal toch op naam Frenkie de Jong

De Jong vond het wel best dat aanvankelijk Bijlow de treffer als eigen goal kreeg toegewezen. “Ik zal hem niet claimen, want daar was het schot te slecht voor”, zo zei hij na afloop lachend. Er kwam dus ook geen protest van hem bij arbiter Björn Kuipers.

Het boekje van Björn Kuipers

Maar dat hoeft ook niet. Want iedereen zat er al die tijd naast: Kuipers had in zijn boekje wel degelijk de naam van Frenkie de Jong opgeschreven. Zelfs de KNVB had dat boekje niet goed bestudeerd en had in de loop van maandag nog benadrukt dat ie toch echt op het conto van Bijlow ging komen.

“Op het wedstrijdformulier staat de naam van Frenkie de Jong. Dat is voor ons ook een leermoment: eerst op het wedstrijdformulier kijken”, zo laat een woordvoerder van de bond alsnog weten. De Jong zal er stiekem toch wel mee in zijn nopjes zijn: het is zijn eerste treffer van het seizoen voor Ajax.

Wel of geen overtreding Kasper Dolberg?

En raakte Dolberg hem nou wel of niet? De Deen durft niet honderd procent ja of nee te zeggen. “Heel misschien dat ik zijn arm raakte. Ik kon zien dat het een doelpunt was, want de bal was over de lijn. Ik heb een kort filmpje gezien, maar ik vind het allemaal erg moeilijk te zeggen”, zo zegt de international van Denemarken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Back To Top