Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Feyenoord - FC Utrecht: Eredivisie kampioen gaat niet voluit Getty

Zondag 11 maart 2018 om 16:45 uur neemt Eredivisie kampioen Feyenoord het op tegen AZ. De Alkmaarse gasten hebben plek drie stevig in handen terwijl Feyenoord wankelt op plek vijf. Een nieuwe domper zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor trainer Giovanni van Bronckhorst.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – AZ Eredivisie

Een ruwe indicator voor vorm is kijken naar de resultaten in de vorige zes speelronden. Feyenoord behaalde in die periode slechts zes punten en staat in dat sublijstje op plek veertien. Het doelsaldo van min twee biedt niet zoveel hoop op directe verbetering. Het team lijkt geknakt en droomt nu alleen nog van de bekerfinale, overigens ook tegen AZ.

AZ draait daarentegen wel op volle toeren met veertien punten uit de laatste zes competitiewedstrijden. Bovendien is AZ zeer gevaarlijk in uitwedstrijden. Daar halen de mannen van John van den Brom gemiddeld 0,3 punt meer dan thuis. Een teken van hoe scherp AZ uit is: alleen de Alkmaarders hebben in alle uitwedstrijden tot nu toe minstens eenmaal gescoord. En in alle duels, uit of thuis, heeft AZ elfmaal nul of eenmaal gescoord; Feyenoord zestien keer. Zeventien keer scoorde AZ twee keer of vaker, Feyenoord tien keer.

Spelers in voorselectie Oranje

Nog een teken van de opmars van de Noord-Hollandse club is dat liefst drie spelers in de voorselectie van Ronald Koeman voor Oranje zitten, te weten doelman Marco Bizot, middenvelder Guus Til en aanvaller Wout Weghorst. Geen verdediger dus, maar wie weet komt de twintigjarige Thomas Ouwejan daar in de toekomst bij.

Van Feyenoord zijn Tonny Vilhena en Steven Berghuis van de partij in de voorselectie. Van Berghuis is dat billijk, hij is al met al de sterkste Feyenoorder van dit bleke seizoen. Vilhena kende zwakke maanden waarin hij een anonieme schoffelaar was, die op het fysieke component na weinig meerwaarde toonde. Maar hij richt zich op met drie goals en twee assists in de laatste vijf speelronden.

Feyenoord won vijf van de vorige zes confrontaties met AZ en verloor er eentje. Het totale doelsaldo is opmerkelijk fors in Rotterdams voordeel met 21-8. Thuis was de recente verdeling vier zeges en twee keer gelijk (18-9).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Feyenoord – AZ? AZ is twaalf speelronden op rij uit ongeslagen en in de vorige vier uitduels maakte de ploeg telkens minstens twee treffers.
Feyenoord noteert voor de winst 2.00, gelijkspel 3.65 en winst van AZ levert je 4.00 per ingezette euro op. Interessant is verder de ‘beide teams scoren’ @1.64 en de voorspelling van minstens twee goals (zet in op de weddenschap ‘over 2,5 goals’) op 1.75.

Back To Top