Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Feyenoord Ajax voorspellingen voetbal Getty

Zondag om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen Ajax. Het aftellen richting De Klassieker is begonnen.

Lasse Schöne van Ajax is positief gestemd over de ontwikkeling van de ploeg. Volgens de Deense middenvelder is een opgaande lijn ingezet. Al geeft hij toe dat de 4-0 tegen Sparta met enig fortuin tot stand kwam, want tweemaal raakte een Spartaan de bal voor het laatst aan, terwijl de vierde goal pas een feit was nadat de bal via de rug van Younes een rare curve maakte. Schöne heeft een mooi streven voor de Klassieker: “In de Kuip moet zondag eigenlijk elke kans een goal opleveren”.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – Ajax Klassieker 2017

Zo ongeveer elk jaar is er een periode dat Schöne uit de basis wordt gelaten, waarna hij zich als een Viking weer terugvecht. In dit prille Eredivisie seizoen heeft hij dat ritueel alweer achter de rug. Schöne deed begin oktober pas voor het eerst de hele negentig minuten mee en voegde daar tegen Sparta gelijk zijn tweede basisplek aan toe.

De 31-jarige speler zit al sinds 2012 bij Ajax. “Op mijn oude dag werk ik hard en pak ik ballen af. Ik kan de rust bewaren”, zo luidt zijn reclamepraatje.

Donny van de Beek heeft bijna nog geen eredivisieminuut gemist. In hoog tempo raakt de twintigjarige spelverdeler gehard door het profvoetbal. Angst voor De Kuip heeft hij dan ook niet: “Het is toch fantastisch als iedereen je uitscheldt en tegen je is. Daar krijg ik alleen maar een boost van en dat heeft iedereen bij ons denk ik wel.”

Gelijkspel uitstekend voor PSV

Uiteraard hebben enkele kenners zich al uitgelaten over De Klassieker, die geleid zal worden door scheids Danny Makkelie. Aad de Mos hoopt op een uitslag die gunstig is voor koploper PSV. “Het beste wat zich kan voordoen voor PSV is een regelrechte 1-1”, laat hij alvast noteren.

Onbekend is of De Mos verwacht dat Nicolai Jorgensen de volledige 90 minuten mee zal spelen bij Feyenoord. De Deen speelde een uur in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk. Renato Tapia en Kevin Diks zijn midweeks ook nog niet hersteld en moeten dus racen om klaar te zijn voor Feyenoord – Ajax.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Klassieker

Na de nederlaag van Feyenoord in de Champions League, stijgen de kansen van Ajax bij de bookmakers. De Amsterdammers zijn favoriet op 2.23, gelijkspel noteert 3.55 en Feyenoord 3.00. Krijgt De Mos gelijk met zijn 1-1? Die uitslag noteert 7.00. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top