Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Ajax Klassieker: Cruciaal duel voor de Amsterdammers

Zondag om 14:30 is het weer tijd voor De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Ditmaal krijgt de match extra sjeu doordat de ploegen na negen speelronden in de Eredivisie op plek een en twee prijken.

Feyenoord – Ajax

Feyenoord leidt de competitie met de perfecte score van 27 punten na negen duels. Ajax volgt op vijf punten achterstand. Met andere woorden, voor Feyenoord is dit geen cruciaal duel, terwijl het voor Ajax toch wat penibel begint te worden als de marge oploopt naar acht punten.

Beide clubs hebben zich donderdagavond nog in de Europa League vertoond. Ajax haalde uit tegen Celta de Vigo in Spanje een puntje weg (2-2), waardoor overwintering in het toernooi nog steeds een zeer reële mogelijkheid is. Feyenoord staat er na de 1-0 op Zorya ook aardig voor (zes punten na drie duels), maar zit in een zware groep.

Alles kan gebeuren in de Klassieker Feyenoord – Ajax

Die Europese verplichtingen vormden voor de trainers Gio van Bronckhorst en Peter Bosz aangename bliksemafleiders. Daardoor hoefden ze in de dagen voor de Klassieker niet al te veel te praten over de Eredivisie, want ze konden zich verschuilen achter de Europa League. En wat zouden ze er eigenlijk ook over kunnen zeggen? Alles kan gebeuren, dat hebben de Klassiekers in de Kuip de afgelopen jaren wel aangetoond. Letterlijk, want de zes laatste confrontaties aldaar leidden tot de ultieme spreiding van twee zeges voor Feyenoord, twee gelijke spelen en twee zeges voor Ajax.

Trekken we het iets breder en bekijken we de zes laatste ontmoetingen op welke locatie dan ook, dan trok Ajax aan het langste eind met drie zeges tegenover een nederlaag. Het totale doelsaldo over die reeks is 4-6. Opvallend weinig goals dus. Tot nu toe zorgen de kemphanen in hun competitieduels voor vuurwerk, want Feyenoord heeft een doelsaldo van 25-3 (dus gemiddeld ruim drie goals per duel) en Ajax van 22-8 (gemiddeld 3,3).

Een overeenkomst is dat de clubs het dit seizoen nog maar twee keer met 0-1 achter kwamen te staan. In al die gevallen draaiden ze het toch nog om en pakten ze drie punten. Ook zijn dit de twee clubs die met afstand al het langst voor hebben gestaan: Feyenoord 434 minuten, Ajax 378. Dit kan dus wel eens een match worden met veel schommelingen, gezien de winning mood waarin ze verkeren maar ook de bewezen veerkracht bij achterstanden.

Wedden op Feyenoord – Ajax

Dit is een lastige voor bookmaker 888sport. Feyenoord staat op @2.35, gelijkspel op @3.40 en Ajax op @3.00. De beste optie lijkt nog “beide teams gaan scoren” op @1.64 bij 888sport.

Eredivisie Nieuws

Back To Top