Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Ajax: de Eredivisie leeft toe naar de Klassieker

Alle volgers van de Eredivisie weet wat ze dit weekend te wachten staat: De Klassieker. Zondag om 14:30 uur barst in De Kuip het vuurwerk los tussen Feyenoord en Ajax.

Klassieker: Feyenoord – Ajax

Wie ook de winnaar wordt van de ontmoeting tussen de nummers een en twee van de competitie, een gevolg van de confrontatie is dat PSV wat schade goed kan maken op een van hen (of beide bij een gelijkspel). Dan zullen de Brabanders wel het vizier op scherp moeten krijgen. Vooral thuis wil het dit seizoen niet echt lukken met scoren. Van de 86 laatste doelpogingen, leidde er maar eentje tot een goal.
Het gekke is dat buitenshuis PSV in de Eredivisie al veertien keer het doel trof, het hoogste aantal van alle teams op het hoogste niveau. De landskampioen had al het penaltysyndroom, nu dreigt er dus ook een thuissyndroom bovenop te komen.

Tiende competitiewinst voor Feyenoord?

Feyenoord zal tegen de rivalen uit Amsterdam op jacht gaan naar de tiende competitiewinst op rij. Tot nu toe lukte het zes clubs eerder om in de eerste tien speelronden geen punten te morsen. Het record staat op naam van PSV, dat in het droomseizoen 1987-1988 zelfs pas na zeventien zeges op rij eens een keertje niet wist te winnen. Alle ploegen die ooit minstens de eerste tien duels wonnen werden uiteindelijk ook kampioen. Met een uitzondering. Juist, Feyenoord, in 1967-1968, dat toen tweede werd.

Nog meer cijfers, want ook voor Ajax is dit een bliksemstart. In de vier jaar dat Ajax onder leiding van Frank de Boer de kampioensschaal veroverde, pakte het na negen speelronden telkens minder punten dan nu. Nieuwe trainer Peter Bosz heeft er 22 te pakken, De Boer kwam nooit tot meer dan 17. Overigens komen Feyenoord en Ajax op donderdag eerst nog uit in de Europa League.

Geldnood neemt toe voor ADO Den Haag

De soap rondom de Chinese eigenaren van ADO Den Haag laait weer op. Vorig seizoen kwam Hui Wang al telkens niet op tijd over de brug met toegezegde geldinjecties. Dit seizoen blijkt de Chinees gewoonweg niet meer te communiceren met zijn eigendom. Daardoor tast ADO in duisternis over de plannen van Wang. Ondertussen neemt de geldnood toe en komt betaling van de salarissen en stadionhuur in het geding.

Back To Top