Ga naar hoofdinhoud
ADO - PSV: Den Haag moet winnen om uit gevarenzone te raken

Eredivisie, Feyenoord – ADO Den Haag. Zondag om 12:30 uur zal Feyenoords Kuip in Rotterdam stampvol zitten voor de burenruzie met ADO Den Haag. Feyenoord staat na vier speelronden bovenaan, zonder puntverlies zelfs. ADO staat derde met tien punten.

Feyenoord – ADO Den Haag Eredivisie

Tussen de tienduizenden toeschouwer zullen zich een paar honderd jonge patiënten uit het Sophia kinderziekenhuis bevinden. Daarom wordt supporters met klem verzocht om geen maffe spreekkoren aan te heffen en al helemaal niet liederen te zingen waarin ziektes voorkomen.

Voor Feyenoord breekt een periode aan met veel wedstrijden in korte tijd. In een periode van negentien dagen zal de selectie zes keer aan de bak moeten. De speelkalender is zo vol doordat de ploeg ook uit zal komen in de Europa League en de KNVB Beker.

Komende donderdag komt Manchester United op bezoek en op zondag de 18e gaat Het Legioen naar PSV. Het zijn dus ook niet de minste tegenstanders die zo kort na elkaar op doemen.

Blessures liggen dan op de loer en met het oog op die volle agenda is het voor Gio van Bronckhorst vervelend dat Terence Kongolo en Karim El Ahmadi nu al afhaken. Zij misten de woensdagse training. Steven Berghuis was op die dag nog niet terug van zijn interlandverplichtingen met Oranje.

Goede start ADO Den Haag

ADO beleeft de beste competitiestart sinds 1971. De fans konden ook wel wat positiefs gebruiken, nadat lange tijd het vooral ging over de slechte verhoudingen tussen de nieuwe Chinese clubeigenaren en de directie. Maar tegelijk zal iedereen beseffen dat deze positie onhoudbaar is. Een blik op het lijstje met aantal doelpogingen tegen wijst dat ook uit. ADO staat met gemiddeld vijftien schoten tegen per duel op plek twaalf; Feyenoord is met gemiddeld 11,8 de nummer zes.

Feyenoord favoriet

In de afgelopen drie seizoenen wisten deze clubs in hun onderlinge matches gelijke spelen te vermijden. Beide wonnen driemaal. Thuis was Feyenoord vier van de laatste zes keer de winnaar en bracht ADO tweemaal drie punten naar huis. Het doelsaldo over die periode is 11-11.

Thuisploeg Feyenoord staat bij de bookmakers op 1.35 voor winst, gelijkspel noteert 5.25 en ADO Den Haag 8.25. In vijf van de vorige zes ontmoetingen in De Kuip vielen er minstens drie goals. Daarom tippen we over 2,5 goals op 1.50.

Back To Top