Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht - Willem II: Utreg qua verliespunten beter dan Ajax

Zondag 11 maart om 14:30 uur start de match van FC Utrecht tegen Vitesse. In de Galgenwaard knokken ze om de vierde plaats in de Eredivisie. Als Utrecht wint houden ze die positie vast, bij andere resultaten speelt ook de match van Feyenoord tegen AZ mee.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Utrecht – Vitesse Eredivisie

Derde worden zit er vermoedelijk niet meer in voor de Domstedelingen, want AZ heeft twaalf punten meer. Met nog acht speelronden te gaan lijkt dat een te groot gat. Daarentegen kan terugzakken naar plek zeven nog wel, want PEC Zwolle kijkt tegen vier punten achterstand aan. Vitesse bevindt zich dus ook in dit groepje subtoppers. Ook als alleen naar de laatste zes speelronden wordt gekeken hoort dit duo daar in thuis. Utrecht pakte in die periode dertien punten, Vitesse tien. Alleen de top drie deed het beter.

Beide teams scoren

Vitesse heeft zijn punten wat evenwichtiger verspreid over thuis en uitduels, terwijl Utrecht uit wat meer steken laat vallen. Of andersom geformuleerd buit Utrecht het thuisvoordeel goed uit. Vitesse hoort tot de vier clubs die uit juist gemiddeld meer punten pakken dan thuis, al is het verschil miniem. FC Utrecht staat dan weer hoog op het lijstje met hoe clubs een 1-0 voorsprong naar huis brengen. De club stond veertien keer met die score voor en haalde 34 punten uit die situatie, gemiddeld 2,43. Alleen PSV en Ajax deden dat beter.

Daarnaast gaan beide teams redelijk om met achterstanden. Utrecht haalde uit de elf keer dat ze 0-1 achterstonden toch nog negen punten, Vitesse uit tien gevallen acht punten. En als slotpunt van dat statistische overzichtje: deze twee zijn relatief vaak betrokken bij matches waarin beide teams scoren. Dat is bij Vitesse 69 procent het geval en bij Utrecht 65 procent.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Utrecht is al zes matches op rij ongeslagen tegen de parel van Gelderland: drie zeges, driemaal gelijk en een totaal doelsaldo van 11-7. Thuis ging het nog beter met vier zeges en een nederlaag (11-7). Inmiddels is Utrecht tien keer op rij thuis in de competitie niet verslagen.

Wedden op FC Utrecht – Vitesse? FC Utrecht staat op 2.10 voor de winst, gelijkspel op 3.45 en winst van Vitesse levert je 3.40 op per ingezette euro. Gelijkspel lijkt de beste keuze en als je naar een hoge notering zoekt, dan is de 4.40 op ‘gelijkspel en beide teams scoren’ voor jou.

Back To Top