Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - PSV Eredivisie: Oppassen voor Phillip Cocu Getty

Eredivisie, FC Utrecht – PSV. Zondag om 16:45 uur treft FC Utrecht in Stadion Galgenwaard koploper PSV. De Brabantse gasten grepen vorig weekend de macht in de Eredivisie. FC Utrecht staat op plek zeven.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

FC Utrecht – PSV

Na twee nederlagen op rij dreigt de club uit de Domstad te worden ingehaald door AZ Alkmaar en FC Groningen, die beide een puntje minder hebben. FC Utrecht verloor achtereenvolgens van Roda JC (1-0) en FC Twente (3-1), beide toch aanzienlijk gerangschikt in de competitie. Door de ineenstorting van Feyenoord, ruiken alle achtervolgers nu hun kans om de derde plek te veroveren. Utrecht grijpt die kans vooralsnog dus niet.

PSV weet zijn motortje steeds beter te smeren. Uit de afgelopen zes speelronden haalde de trots van Eindhoven zestien punten, terwijl de productie van zeventien goals zorgde voor aantrekkelijke matches. Davy Pröpper wordt met de week sterker en fans zouden graag zien dat aanwinst Gaston Pereiro meer speeltijd krijgt. De aanvallende middenvelder heeft 780 minuten in het veld gestaan (in de Eredivisie) en maakte daarin acht goals en gaf drie assists.

Programma PSV

PSV heeft geen kind aan FC Utrecht

In de afgelopen seizoenen had PSV geen kind aan FC Utrecht. De zes vorige ontmoetingen leverden telkens een victorie op voor de Philips Sport Vereniging. Eenmaal werd het 1-0, de rest van de zeges viel ruimer uit. Het totale doelsaldo in die periode is 19-4. In de Galgenwaard werd het in recente tijden ook geen Utrechts feestje. ”Utreg” won thuis een van de laatste zes confrontaties met PSV en verloor er drie (totaal saldo 5-13). Opvallend is het grote aantal rode kaarten in die periode: zes voor FC Utrecht, twee voor PSV.

FC Utrecht heeft ook in het verleden niet zoveel potten kunnen breken tegen PSV. Sinds 1970 kwamen ze elkaar 98 keer tegen en van die duels won PSV er 65 en verloor het er elf. Het doelsaldo over die bijna honderd confrontaties is 235-77 in Eindhovens voordeel. De gemiddelde uitslag bij dit affiche is dus 2,4 tegen 0,8.

Sprankje hoop

Wat Utrecht een sprankje hoop kan bieden is dat de statistieken grote verschillen met elkaar vertonen, als we kijken naar thuis of uit. In het eigen stulpje won PSV namelijk 42 van de 49 matches tegen Utrecht. In de Galgenwaard lukte dat bij 22 van de 48 keer. Met andere woorden: in 26 gevallen (tien zeges) hield FC Utrecht iets over aan het hoge bezoek uit Noord-Brabant.

FC Utrecht won zijn vier vorige thuiswedstrijden in de competitie, PSV heeft de vijf laatste speelronden (uit of thuis) winnend afgesloten. Als een club in staat is om Utrecht in de Galgenwaard zijn eerste seizoensnederlaag toe te dienen, dan is het PSV wel. Maar het moet nog blijken, hoe groot het gemist van Andres Guardado zal zijn. De Mexicaan heeft een hamstringblessure, en kan daardoor hoogstens vanaf de zijlijn zijn invloed doen gelden.

Programma FC Utrecht

Eredivisie Nieuws

Back To Top