Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Feyenoord Eredivisie tips weddenschappen winnen Getty

Eredivisie. Zaterdag 10 februari om 18:30 uur nemen FC Utrecht en PEC Zwolle het tegen elkaar op in de Galgenwaard. Utrecht staat zesde na 22 speelronden met 35 punten, Zwolle staat twee plekjes hoger en heeft 39 punten. Veel bewegingen kan dit duel niet veroorzaken: Zwolle blijft vierde en Utrecht kan hoogstens vijfde of zevende worden.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Utrecht – PEC Zwolle Eredivisie

Beide teams begonnen het seizoen als sterke smaakmakers, maar inmiddels blijkt dat ze een beetje boven hun stand leefden en is de daling ingezet. PEC haalde uit de vorige zes speelronden negen punten en Utrecht deed het in diezelfde periode een tikje minder met zeven punten. De lijn naar boven moet gevonden worden, anders komen ze aan het eind van het seizoen nog in de positie terecht dat tickets voor de Europa League in gevaar komen.

FC Utrecht heeft drie van de vorige zes ontmoetingen gewonnen en er geen enkele verloren. Het doelsaldo van die partijen is 12-6 en dat komt dus neer op gemiddeld drie goals per duel. Thuis ging het opvallend genoeg slechter met drie zeges versus twee nederlagen, met alweer een hoog doelsaldo van 11-8. Overigens hebben de Domstedelingen acht competitiewedstrijden achtereen niet verloren.

Weinig goals

Beide teams zijn vaardig in het handhaven van een voorsprong. Utrecht kwam tot nu toe twaalf keer op 1-0, Zwolle negen keer, en allebei sleepten uit die situatie gemiddeld 2,33 punt over de finishlijn. Wel zijn er grote verschillen bij hoe gereageerd wordt op een 0-1 achterstand. Utrecht overkwam dat negen keer en uit die situaties werden maar zes punten gered, kortom 0,67 per keer gemiddeld. Zwolle overkwam het elf keer en dat leidde toch nog tot zestien punten, gemiddeld 1,45 punt.

Het aantal schoten is nagenoeg gelijk met 14,4 voor Utrecht en 14,7 voor Zwolle, waarbij er ook amper verschil optreedt bij het aantal zuivere on target schoten. Tevens zitten ze zeer dicht bij elkaar wat betreft het aantal schoten op goal tegen en wat balbezit betreft is de marge tevens verwaarloosbaar met 50 en 51 procent. Zelfs als we kijken naar het aantal korte passes per match zit er maar twee stuks verschil tussen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Utrecht – Zwolle

Voetbal uitslagen voorspellen? FC Utrecht is bij bookmaker Mr Green favoriet en noteert 1.80 voor de winst, gelijkspel staat op 3.70 en winst PEC Zwolle levert je 4.20 per ingezette euro op. We tippen minder dan drie goals op 2.08. De bookies verwachten met het oog op de productiviteit in de vorige seizoenen veel goals, maar dit jaar zijn de teams zo aan elkaar gewaagd dat ze elkaar kunnen neutraliseren.

Back To Top