Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht - NEC Programma Eredivisie

Eredivisie: FC Utrecht – NEC. Nog vijf wedstrijden te gaan en nog veel op het spel. FC Utrecht heeft nog twee ijzers in het vuur in de strijd om Europees voetbal. NEC hoopt op de play-offs.

Sébastien Haller helpt FC Utrecht en zichzelf

Op 24 april speelt FC Utrecht de bekerfinale in De Kuip tegen Feyenoord. Maar ook de huidige vijfde plek in de competitie biedt dus nog een weg naar Europees voetbal. De laatste tien jaar speelde Utrecht slechts één keer Europees voetbal, in 2010/11. Twee seizoenen geleden ging het zo beschamend mis tegen de semi-profs van het Luxemburgse FC Differdange 03.

De grootste reden voor de vernieuwde kansen op Europees voetbal heet natuurlijk Sébastien Haller. De Fransman scoorde 16 goals in de competitie en is met 5 goals ook nog gedeeld topscorer in de KNVB Beker. Zijn scoringsdrift helpt niet alleen zijn club aan succes, maar ook hemzelf aan een mooie toekomst. Want Ajax heeft bijvoorbeeld al 5 miljoen euro geboden op de spits, een bod wat Utrecht direct van tafel veegde omdat het 8 miljoen euro wil. Als Haller zo doorgaat, komen misschien wel clubs uit andere Europese landen ook aankloppen.

Laatste schorsing Christian Santos

De huidige achtste plek van promovendus NEC is ook grotendeels te danken aan een veel scorende spits. De Venezolaan Christian Santos liet 15 keer het net bollen in Nijmeegs voordeel. Alleen is een slaande beweging in de wedstrijd tegen Excelsior op 26 februari hem duur komen te staan. NEC wist het nog een beetje te rekken, maar Santos kreeg alsnog drie duels schorsing. Dit duel met FC Utrecht is de laatste van de drie.

Zonder Santos verloor NEC van ADO Den Haag, maar won het afgelopen weekend wel van aartsrivaal Vitesse. Reservespits Mihai Roman kon zich niet laten gelden, maar de altijd sterke Anthony Limbombe en verdediger Dario Dumic wel. Het was een welkome zege voor NEC, dat nu gelijk staat met nummer 7 Vitesse en dus nog alle kans heeft op deelname aan de play-offs.

En dit duel lijkt ook een typische zespuntenwedstrijd, want NEC staat slechts drie punten achter FC Utrecht dat dus drie plekken hoger staat. Met in totaal slechts zes punten verschil tussen nummer vier AZ en nummer negen PEC Zwolle zijn alle punten goud waard in deze laatste fase van de competitie.

Wedden op FC Utrecht – NEC

Door de aanwezigheid van Sébastien Haller en het thuisvoordeel is FC Utrecht bij 888sport.com de ruime favoriet in dit duel met 1.50 op de overwinning. NEC, zonder Christian Santos dus, volgt op een ruime 6.65. Maar dat kan ook een buitenkansje zijn, aangezien NEC in de eigen Goffert met 1-0 won van FC Utrecht. Het was toen dus een wedstrijd met slechts één goal, die ook nog eens viel uit een penalty. 888sport.com zet nu 1.97 op dat niet beide teams tot scoren komen.

Back To Top