Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht - Heracles: griep in Almelo en laatste weken Sebastien Haller? Getty

Zondag om 14:30 uur speelt FC Utrecht in de Galgenwaard tegen Heracles. Beide clubs staan in de middenmoot van de Eredivisie en zullen ook na deze zestiende speelronde daar verkeren. Wel heeft Utrecht, de nummer zeven, drie punten meer dan Heracles, de nummer negen.

FC Utrecht – Heracles in balans

Bij het woord middenmoot gebruiken we vaak het adjectief “grauwe”. Maar bij Utrecht en Heracles heerst er momenteel net wat meer vreugde dan je bij middenmoters verwacht. Ze draaien namelijk in de laatste speelronden erg aardig: Heracles haalde uit zes duels tien punten en Utrecht twaalf. Kanttekening is dat Heracles over die periode wel een negatief doelsaldo (min twee) behaalde. Het is kortom een zeer grillige ploeg.

Al een paar jaar houden de Domstedelingen en Tukkers elkaar aardig in evenwicht. De helft van de zes laatste onderlinge duels bleven onbeslist, terwijl Utrecht er een won en Heracles twee. Utrecht kon zijn stempel wel wat beter op de thuiswedstrijden drukken en won er drie van de vorige zes, terwijl Heracles twee keer de bus instapte met drie punten in de tas. Het doelsaldo over die periode is 13-11.

Het laatste nieuws uit Almelo is dat de spelersgroep van Heracles is geveld door een griepgolf. En hoe het kan moeten ze zelf maar een keer uitleggen, maar de golf treft vooral verdedigers. Tim Breukers, Robin Pröpper en Justin Hoogma konden deze week niet alle trainingen volgen. Maar daar staat tegenover dat verdediger Mike te Wierik juist uit de ziekenboeg is gekomen.

Laatste weken Sebastien Haller

Bij FC Utrecht vrezen de fans dat de laatste weken van Sebastien Haller zijn aangebroken. De Franse spits is klaar voor een stap naar het buitenland. De 22-jarige aanvaller maakte in zeventien duels (in alle competities) negen goals. Naar verluidt heeft Utrecht de blik op Henk Veerman (Heerenveen) gericht om Haller op te volgen. Bij Heracles is Samuel Armenteros de laatste weken goed bezig met acht goals in acht duels.

Wedden op Utrecht – Heracles

Winst van Utrecht noteert 1.64 bij de bookies, gelijkspel 3.95 en de quotering op een zege van Heracles is 5.00. We tippen dat Heracles niet met twee of meer goals verschil gaat verliezen. De +1.5 goal handicap op Heracles noteert 1.46. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top