Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie FC Utrecht – Go Ahead Eagles Edson Braafheid Getty

Zaterdag om 18:30 uur is het geen etenstijd maar speeltijd voor FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. De nummers veertien en twaalf van de Eredivisie treffen elkaar in Stadion Galgenwaard voor de negende speelronde van de competitie.

Plek 14 FC Utrecht valt vies tegen

Voor Go Ahead is elke plek boven de degradatiezone mooi meegenomen. De club uit Deventer is immers een promovendus en die moeten in regel bescheiden zijn omdat hun budget niet kan tippen aan de gevestigde namen op het hoogste niveau. Maar voor Utrecht valt plek veertien vies tegen, ook al moeten er nog 26 duels worden gespeeld. De Domstedelingen eindigden vorig seizoen immers op plek vijf.

Aan de kant van de thuisploeg zullen Edson Braafheid, Jeff Hardeveld en Mark van der Maarel vermoedelijk geen speelminuten kunnen maken. Maar dat is nog niets vergeleken met de lijst medische gevallen bij Go Ahead Eagles, dat het moet doen zonder Lars Lambooij, Thijs Dekker, Chris David, Mohamed Hamdaoui en Leon de Kogel. Al weegt het verlies van Braafheid toch het zwaarst: de linksback speelde toch maar mooi mee in de WK-finale van 2010.

Go Ahead buitenshuis niet best

Thuis heeft FC Utrecht maar drie van de twaalf beschikbare punten gehaald en de fans zullen dus hun kelen nog wat meer schor moeten schreeuwen, want dat is een niet acceptabel gemiddelde voor hen. Wat dat betreft zullen ze optimistisch kijken naar de verrichtingen van Go Ahead buitenshuis tot nu toe. De promovendus haalde uit vier uitwedstrijden maar een puntje en kwam in drie duels niet tot scoren.

Doordat ze niet telkens in dezelfde competitie uitkwamen, heeft het duo in de afgelopen jaren maar viermaal tegen elkaar gespeeld. Go Ahead won tweemaal, Utrecht eenmaal (totale doelsaldo 6-6). Thuis verloor FC Utrecht maar drie van de 23 laatste keren dat Go Ahead Eagles op visite kwam (plus vijfmaal gelijk). De thuisploeg zal alert moeten zijn op standaardsituaties en hoge ballen, want Go Ahead scoort van alle ploegen uit de eredivisie het vaakst uit vrije trappen en hoekschoppen en dergelijke (44 procent) en gebruikt ook het meest de lukrake hoge trap naar voren.
Wil je wedden op FC Utrecht tegen Go Ahead, dan volgen hier de quoteringen. FC Utrecht staat op 1.42, gelijkspel noteert 4.75 en winst Go Ahead Eagles op 7.30. Utrecht moet nu, Go Ahead kan het uit niet en dat lijkt een recept voor meer dan 2,5 goals op 1.59.

Back To Top