Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen FC Utrecht - Feyenoord Eredivisie uitslag Getty

Zondag 10 december om 14:30 uur speelt FC Utrecht thuis tegen Feyenoord. De Domstedelingen hebben uit veertien partijen 24 punten gehaald en dat is er eentje minder dan landskampioen Feyenoord. Kortom, dit is een directe strijd om plek vijf (of vier als PEC punten laat liggen).

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie FC Utrecht – Feyenoord

Beide ploegen begonnen uitstekend aan de competitie. Zo stond Feyenoord na vier speelronden zonder puntverlies bovenaan terwijl Utrecht toen drie van zijn vier speelronden had gewonnen. In de tien potjes daarna won Utrecht viermaal en dropte het dus zesmaal punten (drie keer gelijk, drie nederlagen).

Maar dat is altijd nog florissanter dan wat Feyenoord op de mat legde. De opdoffers die telkens in de Champions League werden opgelopen, leken hun tol te eisen op de Nederlandse velden. Van speelronde negen tot en met dertien werd geen enkele keer gewonnen.

Doelpogingen

Feyenoord domineert de recente ontmoetingen tussen de twee ploegen met vier zeges en nul nederlagen. Het doelsaldo over die zes matches samen is 7-12. In de Galgenwaard wist FC Utrecht bij geen enkele van de laatste zes bezoekjes van de Rotterdammers drie punten te veroveren. Wel werd het driemaal gelijk (doelsaldo 8-13).

Het gaat bij analyses over de terugval van Feyenoord vooral over het pensioen van Dirk Kuyt, de enorme opluchting en vreugde na eindelijk weer een landskampioenschap behalen en dat spits Nicolai Jorgensen een beetje boven zijn stand presteerde. Feit is dat de ploeg dit seizoen een aanzienlijk lager deel van zijn kansen (doelpogingen) omzet in treffers. Vorig seizoen was dat bij negentien procent het geval, nu bij veertien. Negen ploegen doen dat beter.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Utrecht – Feyenoord

Defensief gezien krijgt Feyenoord tot nu toe de minste doelpogingen tegen, negen, terwijl Utrecht elfmaal per duel moet hopen op een alerte keeper. En terwijl Feyenoord er altijd op hoopt dat tegenstanders bevangen worden door de intimiderende sfeer in De Kuip, is Utrecht bezig met een mooie reeks in eigen huis. FC Utrecht won tien van de laatste twaalf thuiswedstrijden in de competitie en in zes van de vorige acht stond de ploeg al bij rust voor om uiteindelijk ook te winnen. Plus in zeven van de acht vorige thuisduels scoorde Utrecht minstens tweemaal.

Wedden op Eredivisie? Feyenoord is favoriet op 1.98, gelijkspel noteert 3.65 en winst Utrecht staat op 3.50. Dat lijkt een overschatting van Feyenoord, zeker gezien Utrechts thuisvorm. We tippen dat FC Utrecht niet met meer dan twee goals verschil zal verliezen. Inzetten op een 1-2 uitslag @8.50 bij Mr Green is aantrekkelijk.

Back To Top