Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie tranfers: Sofyan Amrabat van FC Utrecht naar Feyenoord Getty

Zondag om 16:45 uur speelt FC Utrecht in de Galgenwaard tegen koploper Feyenoord. De Domstedelingen staan op de keurige zevende plek en Feyenoord heeft nog een gaatje van twee punten op achtervolger Ajax.

FC Utrecht – Feyenoord

Tot grote opluchting van Het Legioen pikte Feyenoord vorig weekend weer drie punten op, want dat was de drie speelronden daarvoor niet gelukt. De 3-0 op PEC Zwolle was verdiend en overtuigend. Maar later in de week kam er toch nog slecht nieuws. Karim El Ahmadi kreeg weer last van zijn voetblessure en reisde niet mee naar Manchester voor de Europa League-wedstrijd tegen Man United. Toeval of niet, maar de middenvelder ontbrak in die drie eredivisieduels die puntverlies opleverden.

Bij FC Utrecht gaat Fransman Sebastian Haller vrolijk door met goals scoren, zij het in een wat lager tempo dan vorig seizoen. Na dertien duels staat hij op vijf stuks plus drie assists. Verder kan alleen Yassin Ayoub als individuele uitblinker worden genoemd, verder moet Utrecht het hebben van het collectief. De ploeg heeft zijn zeventien punten evenredig verdeeld over thuis (tien uit zeven) en uit (zeven uit zes).

Feyenoord in voordeel tegen FC Utrecht

Het beeld van de recente onderlinge duels kantelt niet verrassend in het voordeel van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen vier van de laatste zes ontmoetingen en verloren er eentje. In eigen huis won Utrecht er zelfs nul van de vorige zes en ging Feyenoord viermaal naar huis met winst op zak. Het doelsaldo over die periode is 5-14.

Feyenoord is tot nu toe onfeilbaar in het uitspelen van een gewonnen positie. Acht keer stond de ploeg op 1-0 en alle keren werden de drie punten over de streep getrokken. Utrecht kan daar nog wat van leren, want daar leidden zeven 1-0 voorsprongen tot slechts dertien punten (in plaats van de maximale 21). En Feyenoord verloor maar eenmaal van de vijf keer dat het 0-1 achterstond.

Wedden op FC Utrecht – Feyenoord

Bookmaker 888sport zet winst van Feyenoord op @2.05, gelijkspel op @3.70 en winst van Utrecht op @3.40. Met een Europese wedstrijd in de benen zal Feyenoord eerder op zoek gaan naar controle dan domineren, daarom tippen we de onder 2,5 goals op @2.14.

Back To Top