Ga naar hoofdinhoud
ADO Den Haag - FC Utrecht: winnen in de Eredivisie voor beide teams van belang | Getty

FC Utrecht – Feyenoord Eredivisie. Zondag om 14:30 uur ontvangt FC Utrecht in de Galgenwaard het dolende Feyenoord. Het zijn de nummers vier en zeven van de Eredivisie en tussen de clubs zit slechts één puntje verschil.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

FC Utrecht – Feyenoord

Interviews met spelers van Feyenoord lezen alsof ze net een familielid hebben verloren. Teksten als “het doet vreselijk pijn” en “dit zijn enorm zware klappen” vliegen over en weer. Maar wat de Feyenoorders vergeten is dat ze niet door een natuurramp of tragedie zijn overvallen. Ze zijn niet het slachtoffer van iets of iemand. Ze stonden toch echt zelf op het veld tijdens de afgelopen acht speelronden van de Eredivisie, waarin slechts één punt werd vergaard.

Dick Advocaat adviseur Van Bronckhorst

Inmiddels heeft de Stadionclub oudgediende Dick Advocaat als adviseur van trainer Giovanni van Bronckhorst aangesteld. Of dat nou echt een verstandige zet is, valt te bezien. “Gio” moet nu keer op keer vragen beantwoorden over wat Advocaat precies doet. Of Dick ook in de kleedkamer zit. Welke trainingen hij bekijkt. Of hij de opstelling bepaalt. Of Gio niet eigenlijk een motie van wantrouwen heeft gekregen.

Het versterkt zijn positie in elk geval niet. Het lijkt eerder een zoethoudertje van de clubleiding, die het nog net iets te vroeg vindt om Van Bronckhorst te ontslaan, maar ook wel snapt dat ze een of andere acties moesten tonen aan het legioen.

Utrecht in de lift

De Domstedelingen zijn weer hersteld van een zwakke reeks, waarin achtereenvolgens werd verloren van Roda JC (1-0), FC Twente (3-1) en PSV (0-2). Daarna werden Cambuur en Willem II verslagen en plots ligt de derde plaats van de Eredivisie binnen bereik. AZ bezet die positie nu en heeft met 40 punten er twee meer dan FC Utrecht.

Nu spits Ruud Boymans weer fit genoeg is om hele wedstrijden te spelen, beschikt Utrecht over een van zijn dodelijkste voorhoedes in tijden. Naast hem staat Fransman Sébastien Haller opgesteld. Ze vormen een complementair duo. Haller is de verfijnde technicus en Boymans is de onverzettelijke doorzetter. Boymans maakt dit seizoen gemiddeld eens per 55 minuten een doelpunt in de competitie.

FC Utrecht versus Feyenoord

De Rotterdammers wonnen vier van de vorige zes onderlinge duels en verloren er eentje. Thuis in Utrecht was Feyenoord ook succesvol met drie zeges uit de laatste zes plus drie gelijke spelen (totale doelsaldo 4-12). Utrecht heeft echter vijf van zijn vorige zes thuisduels in de competitie gewonnen, terwijl Feyenoord al vier uitwedstrijden op rij minstens twee tegengoals kreeg.

Back To Top