Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Feyenoord Eredivisie Dylan Vente | Getty

Vandaag om 20:00 uur spelen FC Utrecht en Feyenoord een inhaalwedstrijd tegen elkaar. Beide teams hebben pas achttien speelronden in de Eredivisie afgewerkt en staan na deze midweekse match net als de rest op negentien. Van positie veranderen is niet mogelijk: Feyenoord zal ook na deze clash vijfde blijven en Utrecht zesde.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Utrecht – Feyenoord

Het onderlinge verschil tussen de twee is weliswaar drie punten, zodat de Domstedelingen op gelijke hoogte kunnen komen met de Rotterdammers, maar het doelsaldo van de landskampioen is onbereikbaar veel beter: plus negentien versus min een. De vorm is aan de kant van Feyenoord ook beter, want in de laatste zes speelronden werden dertien punten gehaald terwijl FC Utrecht het er met negen moest doen. Bovendien raakte Utrecht in de winterstop Erik ten Hag kwijt in een zeldzaam geval van een tussentijdse trainertransfer. Normaal verkassen zij pas na een ontslag.

Robin van Persie in selectie Feyenoord

Robin van Persie is opgenomen in de selectie van Feyenoord. Trainer Gio van Bronckhorst kon het natuurlijk ook eigenlijk niet maken om de opzienbarendste aanwinst van de afgelopen jaren naast de boot te laten, fit of niet. “Hij is fit en zit bij de selectie, maar niet om negentig minuten te spelen”, zo tempert Gio de verwachtingen.

En wat wordt zijn positie? “We willen hem zo dicht mogelijk bij het doel hebben, dus in de spits”. Normaliter zou Nicolai J√∂rgensen in de spits beginnen. De Deen is echter geschorst en daarom kiest Van Bronckhorst voor een talent in de voorhoede: de achttienjarige Dylan Vente. Hij heeft pas twee uur aan eredivisievoetbal in zijn benen, maar maakte daarin wel al een goal en gaf twee assists.

FC Utrecht won nul van de vorige zes ontmoetingen met Feyenoord en speelde tweemaal gelijk. Het totale doelsaldo in die periode is 7-12. Ook in de vorige zes thuiswedstrijden wilde het tegen Feyenoord niet lukken: driemaal gelijk en drie nederlagen (saldo 8-13). Wel kan de ploeg steun vinden in het feit dat maar een van de laatste zeventien thuiswedstrijden in de competitie werd verloren. Daar staat tegenover dat Feyenoord inmiddels tien uitwedstrijden op rij tegen Utrecht niet heeft verloren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Utrecht – Feyenoord? Feyenoord is de favoriet op 2.15, gelijkspel noteert 3.50 en Utrecht 3.20. Verwacht je dat de gasten sowieso niet winnen, pak dan de ‘winst Utrecht of gelijkspel’ op 1.71.

Gokken op een goal? Een doelpunt van Robin van Persie levert je 2.75 per ingezette euro op, een goal van Dylan Vente 2.85 en een treffer van Steven Berghuis noteert 2.88.

Back To Top