Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen FC Utrecht - AZ Alkmaar: Eredivisie clash Galgenwaard Getty

FC Utrecht speelt vandaag om 20:00 uur tegen AZ. Het is hun eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Utrecht staat na zeventien speelronden op plek zes met 28 punten en de Alkmaarders hebben na achttien duels 38 punten, goed voor plek drie.

Deze tweestrijd betekent ook een clash tussen een van de langst zittende trainers in de Eredivisie en de allernieuwste aanstelling. John van den Brom zit alweer sinds september 2014 bij AZ en heeft het uitstekend naar zijn zin bij de club, die momenteel het ene na het andere talent uit de jeugdopleiding door ziet breken. Daarentegen is Jean-Paul de Jong pas twee weken geleden benoemd tot hoofdtrainer van FC Utrecht, als opvolger van de naar Ajax gelokte Erik ten Hag.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Utrecht – AZ Eredivisie

Beide clubs kunnen niet klagen over de eerste seizoenshelft en hebben fans en neutrale toeschouwers vermaakt met een herkenbare manier van spelen. AZ is een van de meer offensief ingestelde clubs van de Nederlandse competitie, FC Utrecht maakte onder Ten Hag een gedisciplineerde en tactisch slimme indruk. Ook sloten ze het jaar 2017 aardig af. AZ haalde uit de laatste zes speelronden dertien punten en Utrecht elf.

En wie weet zien we ondanks de schijnbare stabiliteit bij AZ daar toch ook een nieuw gezicht. Oussama Idrissi werd in de winterstop gehaald en de aanvaller is meer dan welkom, nu AZ een beetje dun in de spitsen zit. Dabney dos Santos en Fred Friday werden namelijk verhuurd. Wie weet valt Idrissi, die overkomt van FC Groningen, gaandeweg de match in. Een basisplek zit er namelijk niet in. “Jeremy Helmer gaat spelen. We zijn tevreden over de ontwikkeling die hij doormaakt”, zo laat Van den Brom weten.

AZ won vier van de laatste zes ontmoetingen met de Domstedelingen en verloor twee keer. In de Galgenwaard kwam Utrecht beter voor de dag met vier zeges uit de laatste zes clashes en een totaal doelsaldo van 15-8. In alle negen vorige ontmoetingen vielen er minstens drie goals. In de laatste zestien speelronden heeft Utrecht maar een thuiswedstrijd verloren, dat is dus inclusief een deel van vorig seizoen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Voorspellingen

Wedden op Eredivisie? FC Utrecht is favoriet op 2.45, gelijkspel noteert 3.65 en AZ 2.60. Deze smaakmakers gaan zich niet verschuilen en ook de recente resultaten wijzen op een open strijd. We tippen minstens drie goals op 1.62.

Back To Top