Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht - SC Cambuur

FC Utrecht – Ajax Eredivisie. Na de klassieker van vorige week staat er nog een beladen wedstrijd op het programma. Vorig jaar stalen Ajax supporters het doek van de Bunnikside en staken het in brand. Het is wachten op een antwoord – of zal dat er niet gaan komen?

Met een overgelopen trainer zullen de Utrechters extra gebrand zijn om de wedstrijd aankomende zondag te winnen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie FC Utrecht – Ajax

De fans van Utrecht worden verwend, want vorige week vrijdag kwam AZ op bezoek, afgelopen woensdag kwam Feyenoord op bezoek en nu is het zondag de beurt aan Ajax om een balletje te trappen in de Galgenwaard.

Zowel AZ als Feyenoord kwam niet verder dan een gelijkspel in Utrecht. Voor FC Utrecht zal een gelijkspel tegen Ajax niet voldoende zijn voor de ranglijst, maar voor de supporters zal een gelijkspel een prima resultaat zijn.
Ajax in de strijd om het kampioenschap in de weg zitten, lukt Utrecht de afgelopen jaren prima. In de afgelopen vijf jaar wisten ze vier keer in de Galgenwaard te winnen en eerder dit seizoen werd er met 2-1 gewonnen in de Johan Cruijff Arena.

De wedstrijd tegen AZ was niet om aan te gluren. Utrecht speelde een zeer matig duel. De wedstrijd daarna tegen Feyenoord oogden ze een stuk beter. Ik heb het gevoel dat dat komt doordat ze speelden tegen Feyenoord – en eerlijk is eerlijk, die lijken het helemaal kwijt. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe de wedstrijden ervoor verlopen zijn, want FC Utrecht zal 120% gemotiveerd zijn om punten te pakken tegen de Amsterdammers.

Ajax kan zich geen puntverlies permitteren

Een spannende en leuke pot voetbal, wat eerder in Rotterdam wel lukte, was afgelopen weekend niet mogelijk in Amsterdam. Dit kwam voornamelijk omdat Feyenoord niet kwam om te voetballen. Feyenoord begon slap en het leek alsof Ajax tegen Sparta of Roda speelde.

2-0 winnen van Feyenoord is natuurlijk altijd lekker, maar ik vond het maar een saaie wedstrijd. Daarnaast speelde Ajax ook niet echt goed en dat zal zondag wel moeten. Van de afgelopen tien wedstrijden tegen Utrecht wist Ajax er slechts vier te winnen. Met een achterstand van vijf punten kan Ajax het zich totaal niet permitteren om punten te verspelen. Het voordeel dit keer is dat de trainer van Utrecht is overgekomen naar Amsterdam. Hij weet de trucjes van Utrecht en dat kan positief uitpakken.

Tagliafico en Younes

Het team van Ajax is op de zwakke posities versterkt en dat zal zich gaan uitbetalen in de tweede seizoenshelft. Tagliafico speelde vorig weekend een heerlijke pot voetbal en als je dat vergelijkt met Dijks, is het al snel duidelijk dat dit een hele vooruitgang is.

Daarnaast is Younes verkocht en sinds hij niet meer speelt worden er meer doelpunten gemaakt. De dreiging was er altijd vanuit Younes, maar het rendement was om te huilen. Ik hoop voor hem dat hij bij Napoli wel weer aan scoren toe komt, want hij heeft ook geen geluk gehad.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellen FC Utrecht – Ajax

Ajax won slechts vier van de 10 ontmoetingen en vorig jaar was het de eerste keer sinds vier jaar dat Ajax überhaupt punten pakte in de Galgenwaard. Toch ben ik er bijna zeker van dat Ajax gaat winnen.
Ik vond Utrecht niet heel overtuigend in de wedstrijden tegen AZ en Feyenoord. Ze zullen het Ajax heel lastig gaan maken, maar net zoals vorig jaar zal Ajax een nipte overwinning boeken.

De verdediging van Ajax wordt steeds beter en ik denk dat het FC Utrecht daarom niet lukt om een doelpunt te maken. De quotering voor ‘beide teams scoren – no’ is…. lees verder op wedden op Eredivisie.

Back To Top