Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Eredivisie bookmakers FC Twente - VVV-Venlo Getty

Na vier jaar afwezigheid is VVV-Venlo terug in de Eredivisie. De start was al fantastisch, nu wil de promovendus doorpakken en punten meenemen bij FC Twente.

Het doel van de Limburgers is natuurlijk vanaf het begin duidelijk: in de Eredivisie blijven. Na drie gemiste kansen om via de nacompetitie de Eredivisie te halen, promoveerde VVV-Venlo vorig seizoen direct door de Jupiler League te winnen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Twente – VVV-Venlo Eredivisie

Trainer Maurice Steijn kreeg het vorige week voor elkaar om met een droomstart te beginnen aan dit seizoen van de Eredivisie.

In eigen huis rekende VVV-Venlo af met Sparta, met liefst 3-0. Het voetbal was niet van hoog niveau, maar het was een belangrijke overwinning. Niet alleen voor de drie punten, maar ook omdat Sparta een concurrent kan zijn in de strijd om lijfsbehoud.

Het aanvalsduo Tarik Tissoudali en Vito van Crooij waren goud waard voor Steijn en zijn ploeg, ze waren allebei goed voor een goal en een assist.

Maurice Steijn: strijden met VVV

Met een begroting van 6,7 miljoen euro weet je van tevoren dat je moet strijden tegen degradatie uit de Eredivisie. Maar trainer Maurice Steijn weet dat je met karakter en inzet ook een heel eind kan komen.

“Als je met bescheiden middelen aan deze competitie begint, maar je wel heel hard hebt gewerkt aan de teamgeest dan hoop je dat dit eruit komt. Dat heb ik gelukkig gezien. Als je met zijn allen heel duidelijke afspraken maakt over hoe je wilt spelen en bereid bent om strijd te leveren voor elkaar en pijn te lijden, dan kom je ver.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wederopbouw FC Twente

Vorig seizoen had FC Twente in principe niks om voor te strijden, behalve wederopbouw. Want na de financiële malaise, gecreëerd onder meer door oud-voorzitter Joop Munsterman, moest de club uit Enschede voornamelijk financieel gezond worden. Daarom werd FC Twente bij de rangschikking vooral genoemd als ‘de ploeg die uitgesloten is van deelname aan de play-offs voor de Europa League’.

Temidden van de wederopbouw was de zevende plek van de Tukkers uitstekend. Trainer René Hake deed het prima met de middelen die hij tot zijn beschikking had. fc twente eredivisie weddenschappenZijn selectie is deze zomer weer ietsje zwakker geworden, door het vertrek van Kamohelo Mokotjo en Mateusz Klich naar de Engelse Championship. De transfervrije Danny Holla (van PEC Zwolle) en FC Oss-spits Tom Boere waren de meest aansprekende inkomende transfers.

De fans van FC Twente moeten dit seizoen dus niet hopen op sportieve wonderen, maar op degelijke prestaties. Vorige week was regerend kampioen Feyenoord nog een maatje te groot, maar Hake en zijn ploeg zullen genoeg tegenstanders tegenkomen waartegen ze de drie punten zeker kunnen pakken.

Wedden op FC Twente – VVV-Venlo

VVV won vorige week, FC Twente verloor. Maar het verschil in tegenstander was erg groot, en dat weet ook bookmaker Mr Green. Daarom is FC Twente – in eigen huis – favoriet met 1.68 op winst, tegen 4.80 voor VVV-Venlo. Een gelijkspel is misschien wel haalbaar voor de Limburgers, dat noteert 3.80. Lees: wedden Eredivisie.

Back To Top