Ga naar hoofdinhoud
FC Twente - PSV: kampioen Eredivisie winnen voorspellen Getty

Om 20:45 uur wordt de midweekse speelronde van de Eredivisie afgesloten met FC Twente tegen PSV. De Tukkers staan zevende en hebben 41 punten, PSV is derde en heeft 64 punten.

Bij het ingaan van deze 29e speelronde was PSV het team dat in de vorige zes wedstrijden de meeste punten behaalde: vijftien. Ook voerden de Eindhovenaren de sub ranglijst aan wat betreft meeste punten in uitwedstrijden: 31 uit veertien matches. Evenveel als Feyenoord en Ajax trouwens, maar PSV heeft uit een beter doelsaldo. Twente kan de borst dus natmaken.

FC Twente – PSV Eredivisie

Ook op basis van de recente onderlinge resultaten heeft FC Twente reden tot zorg. PSV won vijf van de laatste zes confrontaties, eenmaal werd het gelijk (totale doelsaldo 6-18). In De Grolsch Veste ging het voor de club uit Enschede ook al niet van een leien dakje, met slechts een zege bij de zes laatste bezoekjes van PSV. Driemaal ging PSV terug naar Eindhoven met drie punten.

Twente-trainer René Hake zal op het laatste moment beslissen of hij gebruik gaat maken van Enes Ünal en Fredrik Jensen. Niet dat ze met blessures torsen, maar het zijn jeugdspelers en ze hebben door de interlandperiode al een grote werklading moeten verstouwen. “Ondanks alle fysieke ongemakken willen we natuurlijk altijd met het sterkst mogelijke team spelen, maar ook met een zo fris en fit mogelijk elftal”, laat Hake weten.

Kampioen Eredivisie

Zijn collega en concurrent Phillip Cocu heeft amper personele zorgen. Alleen reserve goalie Remko Pasveer moet afhaken, verder is iedereen inzetbaar. De regerend kampioen van de Eredivisie doet wat het kan om nog wat van het seizoen te maken, won tien van de vorige elf competitiewedstrijden en heeft nog een wiskundige kans om de titel te prolongeren.

Misschien zou Cocu met het oog op volgend seizoen wat kunnen experimenteren voorin, want Luuk de Jong blijft met 0,3 goals per negentig minuten speeltijd ver achter bij zijn gemiddelde van vorig seizoen. Siem de Jong met 0,7 en Marco van Ginkel met 0,6 doen het vanuit diepere posities heel wat beter.

Voorspellingen Twente – PSV

Twente is in eigen huis de underdog en staat @5.30 op winst bij bookmaker 888Sport, gelijkspel noteert 4.20 en winst voor PSV levert je 1.57 per ingezette euro op. Interessante scores zijn 0-2 voor PSV @10,50 en 1-2 @8.00. Lees: wedden op eredivisie.

Back To Top