Ga naar hoofdinhoud
FC Twente - PEC Zwolle Rene Hake VI Images

Eredivisie: FC Twente – PEC Zwolle. Zaterdag om 18:30 uur krijgt FC Twente in de Grolsch Veste te Enschede bezoek van PEC Zwolle. De thuisploeg staat dertiende in de competitie (31 punten) en heeft drie punten nodig in zijn poging om terug te keren in het linkerrijtje. PEC staat achtste (38).

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

FC Twente: toekomst blijft ongewis

Een paar weken werd achter de schermen getracht om de enorme financiële zwijnenstal van FC Twente uit te mesten. De spelers leken wel te varen bij de relatieve rust en wonnen vijf duels op rij. Maar vorige week kwamen toch weer enkele onwelriekende zaken in de pers.

Een rapport toonde aan dat de directie van de Tukkerse ploeg bewust informatie heeft verzwegen voor de KNVB. Prompt traden alle leden af. De KNVB liet weten dat er een erg grote kans is, dat Twente na dit seizoen niet meer de status heeft van een betaaldvoetbalorganisatie (bvo).

En deze week kwam daar nog bovenop dat een recente match van Twente (tegen Cambuur op 20 februari, 3-0), is omgeven door verdachte wedpatronen. Plus de groeiende onmacht van trainer Rene Hake, die na de 2-1 nederlaag tegen ADO van vorig weekend gelaten accepteerde dat de spelers Kamohelo Mokotjo en Hakim Ziyech hun verantwoordelijkheden richting de pers niet nakwamen.

PEC Zwolle: geen pijl op te trekken

De ene week met 3-1 winnen van Feyenoord, twee weken later onderuit gaan tegen degradatiekandidaat Cambuur: het is het seizoen van PEC Zwolle in een notendop. In de helft van de 26 eerdere speelronden namen de Zwollenaren een 1-0 (of 0-1) voorsprong en uit die situaties haalden ze gemiddeld 2,5 punt. Dat is dus dik in orde.

Het gaat mis bij PEC zodra een achterstand wordt opgelopen. De dertien keer dat de spelers het eerste doelpunt van een partij tegen kregen, werden er uiteindelijk zes puntjes opgepikt (gemiddeld 0,5). De ploeg krijgt evenveel schoten tegen per speelronde als FC Twente, maar realiseert gemiddeld een doelpoging minder per duel dan de Tukkers. Ook de percentages qua balbezit, locatie van de schoten en positie van balbezit lijken heel erg op elkaar.

ProgrammaEredivisie.nl – programma PEC Zwolle

FC Twente – PEC Zwolle

Die symmetrie in onderliggende prestaties dit Eredivisie seizoen, keert terug in de resultaten van de afgelopen seizoenen. Beide clubs wonnen twee van de zes recentste clashes. In De Grolsch Veste was Twente tweemaal de sterkste en werd het driemaal gelijk.

ProgrammaEredivisie.nl – programma FC Twente

Back To Top