Ga naar hoofdinhoud
FC Twente - Heracles Eredivisie derby winnaar voorspellen Getty

Vandaag om 20:00 uur speelt FC Twente thuis tegen Heracles: de zogeheten Twentse derby. Het unieke aan deze uitgave is dat Heracles ditmaal een betere positie bekleedt in de competitie dan Twente.

Twente is in veel opzichten de historische bovenliggende partij in de Twentse derby. De club uit Enschede heeft veel meer successen behaald in de eredivisie, met als piek het landskampioenschap van enkele jaren geleden, en heeft ook de overhand in de onderlinge duels.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie FC Twente – Heracles Almelo

Maar Heracles fans voelen dat de kansen keren en dat ze misschien wel de komende jaren het stokje over kunnen nemen. FC Twente staat er niet al te best voor (zestiende met drie punten uit zes duels) en moet nog herstellen van de financiële klappen die het te verduren kreeg. Heracles staat nu tiende met acht punten en sloot vorig seizoen af met maar twee punten minder dan de regionale rivaal.

Het is pas de vierde keer dat ten tijde van de Twentse derby de club uit Almelo hoger staat in de eredivisie dan de Enschedese vereniging. Toch won FC Twente toen, begin 2016, met 4-0 van de buren. En dat was niet de enige recente thuiszege want Twente won liefst negen van de tien vorige thuisduels tegen Heracles. Als we alle goals van de derby in de eredivisie bij elkaar optellen, leidt FC Twente met 33-12.

Rentree Brandley Kuwas

In de aanloop naar de match delen supportersgroepen over en weer plaagstootjes uit. Her en der worden spandoeken opgehangen, pamfletten verspreid of tuinen besmeurd. Onderwijl probeert aanvaller Brandley Kuwas van Heracles fit te zijn. “Derby’s zijn extra beladen en mooi om te spelen. Het zegt genoeg dat er duizend Heracles-supporters meegaan”, zegt hij.

Trainer John Stegeman ruikt ook de kansen voor Heracles. “We zitten nu wat meer in dezelfde vijver, maar zij hebben bijvoorbeeld een groter stadion en een grotere achterban. Ik vind echter dat beide ploegen momenteel behoorlijk competitief zijn aan elkaar.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Weddenschappen FC Twente – Heracles

Voorspellingen Eredivisie. De Het momentum ligt bij Heracles, maar Twente heeft het thuisvoordeel. Heracles heeft vijftien uitduels in de eredivisie op rij geen clean sheet gehouden – Twente heeft echter zijn slechtste eredivisiestart ooit beleefd (gemeten na zes duels).

FC Twente staat bij bookmaker Mr Green op 1.87, gelijkspel op 3.65 en winst Heracles levert je 3.90 op. De bookies verwachten veel goals en daardoor staat de onder 2,5 goals op liefst 2.40. Een doelpunt van Tom Boere noteert eveneens riant: 2.00. $ucces!

Eredivisie Nieuws

Back To Top