Ga naar hoofdinhoud
Programma Eredivisie: FC Twente - Heracles Almelo VI Images

Eredivisie: FC Twente – Heracles. De bal gaat weer rollen. Eindelijk begint het voetbaljaar 2016. Vrijdag om 20:00 uur is De Grolsch Veste het strijdtoneel van de hervatting van de Nederlandse voetbalcompetitie, als FC Twente speelt tegen Heracles.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

FC Twente: vechten om te overleven

Voor beide ploegen was de winterstop geen teken voor een diepe winterslaap. Achter de schermen was het redelijk chaotisch. Zo tracht FC Twente zijn proflicentie voor de komende jaren te borgen. Daartoe moeten aan financiële voorwaarden worden voldaan en zal het bestuur transparanter moeten opereren. Onno Jacobs is aangesteld als interim-directeur en in die hoedanigheid zal hij vermoedelijk flink moeten saneren.

Daarnaast is een onafhankelijk onderzoek gestart naar de handelswijze van de club in de periode van begin 2012 tot eind 2015. De KNVB zal het rapport in ontvangst nemen en FC Twente heeft beloofd de toekomstige aanbevelingen voor mei 2016 door te voeren. Dit soort berichten zijn niet de leukste voor Tukkers met een hart voor FC Twente, maar ze moeten door deze periode heen. Transfers zijn er niet te melden aan de kant van de Enschedese ploeg, terwijl er toch genoeg kandidaten zullen zijn, om sterspeler Hakim Ziyech over te nemen.

Transfers Heracles Almelo

Bij Heracles Almelo waren er wel diverse mutaties. Assistent-trainer Hendrie Krüzen, een belangrijke spil achter het huidige succes van Heracles en cultuurbewaker van de club, vertrekt naar Maccabi Tel Aviv. John Stegeman krijgt voortaan bijstand van Robbie Alflen.

Ook Oussama Tannane leek vorige week al te vertrekken. De aanvaller, die vooral in het eerste kwart van dit Eredivisie seizoen uitblonk, stond in de belangstelling van Atalanta uit Italië. Hij staat op zeven goals uit elf eredivisieduels. Het kwam echter niet tot een deal met de Italianen, waarna het Franse Saint-Etienne zijn kans rook.

Programma FC Twente

Soap Wout Weghorst

De 21-jarige Marokkaan schijnt al afgereisd de zijn naar Frankrijk met zijn zaakwaarnemer Rob Witschge. Of het ook echt tot een deal komt is allerminst zeker, want in dit wereldje zijn kinken in de kabel eerder regel dan uitzondering.

Dat bewijst de soap rond Wout Weghorst. Cardiff City uit Schotland trok al wekenlang aan de 23-jarige aanvaller van Heracles. De onderhandelingen schoten echter niet op en nu heeft FC Twente via zijn website verklaard, niet meer in te zullen gaan op nieuwe Schotse avances.

Heracles favoriet

Dan de nu de wedstrijd tussen de Overijsselse kemphanen. FC Twente staat slechts zeventiende en heeft in acht thuisduels maar tien punten behaald. Wel wonnen ze vier van de zes vorige ontmoetingen met de streekgenoten. In de Grolsch Veste gebeurde dat zelfs bij vijf van de zes laatste clashes. Maar de gasten, vierde op de ranglijst, zijn momenteel de regionale grootheid en beginnen aan de partij als favoriet.

Programma Heracles

Back To Top