Ga naar hoofdinhoud
FC Twente - FC Utrecht: Enes Unal nieuwe blikvanger Eredivisie Getty

Zondag 20 november om 14:30 uur speelt FC Twente tegen FC Utrecht in Enschede. Beide clubs willen in de Eredivisie de jump maken van middenmoot naar subtop. Twente staat na twaalf speelronden zesde, Utrecht achtste, met slechts een punt verschil.

Enes Unal blikvanger FC Twente

FC Utrecht is in de laatste weken bezig met een opmars. Over de laatste zes speelrondes behaalden de Domstedelingen dertien punten en alleen Ajax deed het in die periode beter. Vorig seizoen was Sebastien Haller met voorsprong de opvallendste speler bij Utrecht, maar het huidige succes is meer een teamprestatie te noemen. Haller staat na twaalf optredens op vijf goals en de twaalf andere treffers zijn verdeeld over liefst negen medespelers.

Bij de Tukkers is meteen na het vertrek van Hakim Ziyech naar Ajax wel direct een nieuwe blikvanger opgestaan. Zijn naam is Enes Unal, huurling van Manchester City, en als echte spits is zijn productie nog hoger dan die van Ziyech was. Hij heeft na negen basisplekken en eenmaal invallen al acht goals gemaakt. Niet gek voor een negentienjarige.

Sowieso staan er veel jongelingen in de basis, zoals de twintigjarige Bersant Celina en negentienjarige Yaw Yeboah. Met deze selectie kan Twente het vorige rampseizoen de rug toekeren.

FC Utrecht geen geweldige gast

FC Utrecht won drie van de vorige zes onderlinge confrontaties, FC Twente twee. In De Grolsch Vest werden de vorige zes matches gelijk verdeeld met elk drie zeges. Het totale doelsaldo over die periode is 15-11, oftewel dik vier goals per duel. Ook vielen er drie rode kaarten waarvan twee aan de kant van Utrecht.

Tot nu toe is FC Twente een van de sterkere thuisploegen, met elf punten uit zes duels voor eigen publiek. FC Utrecht doet het niet echt geweldig als gast en haalde zes puntjes uit vijf optredens op vijandelijk terrein. Maar anderzijds werd slechts een van de twaalf laatste uitduels in de competitie verloren (dat is dus inclusief het staartje van vorig seizoen).

Wedden op FC Twente – FC Utrecht

Deze lastig in te schatten match levert 2.15 op voor winst van Twente, 3.60 voor gelijkspel en 3.25 voor FC Utrecht. Gezien Utrecht toch al een aardig tijdje uit weinig verliest, tippen we je “gelijkspel of Utrecht” @1.72. Ook een interessante optie voor het wedden op de Eredivisie is inzetten op een goal van Enes Unal; het levert 2.18 per ingezette euro op.

Eredivisie Nieuws

Back To Top