Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorbeschouwing speelronde 6

Zondag om 16:45 uur sluiten FC Twente en Ajax in Enschede de zestiende speelronde van de Eredivisie af. Afhankelijk van het eerdere resultaat van AZ versus Feyenoord kan Ajax een aanval doen op de koppositie . Twente staat zesde en kan deze week nog niet hoger komen te staan, maar kan wel terugvallen naar plek acht.

FC Twente tegen Ajax

De Ajacieden beginnen aan deze wedstrijd als hét team in vorm van de Nederlandse competitie. Ajax heeft uit de vorige zes speelronden veertien punten gehaald en deed dat met een doelsaldo van twaalf voor en drie tegen. Ondertussen ging het ook in de Europa League gesmeerd en plaatsten de Amsterdammers zich al na vijf van de zes groepsduels voor de knock-out fase. Het is in het recente verleden bij Ajax voor de winterstop weleens anders gegaan.

Het sterke aan Ajax is dat elke wedstrijd weer een andere man of the match opstaat. Van de club zijn we gewend dat ze technisch begaafde spelers herbergen, voetballers die zoals dat heet vanuit het niets een duel kunnen beslissen. Die zijn er nu ook weer, zoals Kasper Dolberg, Hakim Ziyech en Bertrand Traore, al is laatstgenoemde nog niet in topvorm.

Unal de goalgetter en blikvanger

Twente haalde uit zijn zes vorige competitiewedstrijden zeven punten. In De Grolsch veste doen de Tukkers het naar behoren met twaalf punten uit zes optredens en nog geen nederlaag. Bij Twente is Enes Unal de goalgetter en blikvanger, al wisselt hij flitsende matches af met onzichtbare optredens. Niet zo gek ook, hij is pas negentien.

Voor fans van Twente voelt het al als een eeuwigheid geleden, dat de landstitel werd behaald. Vooral vorig seizoen was een beproeving, toen financiële en sportieve problemen elkaar versterkten. Nu kunnen ze dromen dat Twente weer zijn natuurlijke plekje in de subtop gaat opeisen.

Dan zal de club wel meer punten tegen toppers als Ajax moeten gaan pakken. De zes vorige competitieduels tegen Ajax leverden maar drie puntjes op voor de Tukkers en twaalf voor de Godenzonen. Thuis won Twente bij een van de zes laatste bezoeken van Ajax, al was dat om de Super Cup. Hoopvol is dat Ajax in Enschede niet zoveel scoort, want het doelsaldo over die periode is 6-9.

Wedden op Twente – Ajax

Gokken op voetbal? FC Twente noteert 4.70, gelijkspel @3.95 en een zege van Ajax staat op 1.95. Er staat een mooie quotering van 2.23 op minder dan 2,5 goals en 1.47 op minder dan 3,5 goals.

Back To Top