Ga naar hoofdinhoud
FC Groningen - FC Utrecht: mogelijk weer met Arjen Robben

Arjen Robben naar FC Groningen. Dat is de headline waar Groningen vurig van droomt. Sinds de Groningse dribbelaar zondag aankondigde na dit seizoen op te stappen bij Bayern München, zal de telefoon van zijn zaakwaarnemer geen moment stil zijn. Zullen ook de Grunnegers een belletje wagen?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Terugkeer Arjen Robben naar FC Groningen reëel?

Clubdirecteur Hans Nijland, die eveneens onlangs zijn afscheid aankondigde, droomt al hardop van een terugkeer van de verloren zoon. FC Groningen is immers de club waar Robben zijn eerste schreden op het professionele voetbalpad zette. Als ventje van zeventien blonk hij aan het begin van deze eeuw direct uit, waarna een transfer naar PSV volgde. De rest is geschiedenis. Maar Nijland zet gelijk een naaldje tegen zijn droom: “Wij Groningers zijn ook nuchter. Je moet je afvragen hoe realistisch het is.”

Hans Nijland afwachtend

Robben neemt een paar weken de tijd om een beslissing te nemen. Wel sluit hij uit dat hij naar China of een Arabische competitie vertrekt. Nijland wacht het af. Hij bemoeit zich er nu niet meer mee, naar eigen zeggen omdat hij zijn plaats kent.

Wel heeft hij in een eerdere fase met Robben gebrainstormd over de slotjaren van zijn loopbaan. “Hij zou een enorme meerwaarde zijn die je als club paar stappen verder help. Wat hij ook zou doen. Op het veld, in de marketing, als jeugdtrainer of in de scouting, bedenk het maar”, zo geeft Nijland via de media toch stiekem een handreiking.

Salaris Robben heel wat lager

En een terugkeer zou toch niet heel gek zijn, nu Daley Blind (van Manchester United terug naar Ajax), Robin van Persie en in het recente verleden Mark van Bommel en Dirk Kuijt hun actieve jaren met redelijk wat succes afsloten in de Eredivisie. Ja, het salaris ligt een tikje lager, maar is dat na vijftien gouden jaren nou nog echt een issue?

Hoogste score

Voetbal International berekende dat Arjen Robben sinds hij in 2009 in de Duitse Bundesliga ging spelen, aldaar het hoogste rendement heeft behaald. Hij schept gemiddeld 2,5 kansen per 90 minuten. Tel je al zijn goals en assists bij elkaar op, dan blijkt hij gemiddeld per elke 92 minuten betrokken te zijn bij een treffer. Dat is dus de hoogste score van alle Bundesligaspelers sinds 2009.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Groningen speelt dit weekend uit tegen VVV. De (weliswaar wat onrealistische) geruchten rondom Arjen Robben en FC Groningen geeft de club wellicht een lift. Winst van de noorderlingen noteert 2.85 bij Mr Green Sport.

Back To Top