Ga naar hoofdinhoud
Weer averij PSV in Eredivisie - Ajax verhoogt voorsprong

Zaterdag om 19:45 uur speelt FC Groningen – PSV. De nummer laatst tegen de koploper van de eredivisie die nog geen enkel punt heeft gemorst. De noorderlingen staan stijf onderaan met maar vier puntjes uit negen duels en een doelsaldo om van te janken: 5-19.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV stelt buiten Eredivisie weinig voor

Het is voor de spelers van PSV vast een schizofrene gewaarwording: op de Nederlandse velden wordt elke tegenstander vakkundig uit de weg geruimd, vaak met flinke uitslagen en een gezonde spreiding van de doelpuntenmakers. Slechts driemaal moest keeper Jeroen Zoet de bal uit het net vissen.

Maar in de Champions League is na drie duels slechts een puntje gepakt, en dat gebeurde afgelopen woensdag tegen Tottenham (2-2) met kunst- en vliegwerk. Helemaal onverwacht is dat niet, in een groep met ook FC Barcelona en Inter Milan, toch zal het een beetje aan het zelfvertrouwen van de Brabanders knagen. Ben je zó enorm veel beter dan de binnenlandse concurrentie, stel je daarbuiten nog steeds weinig voor.

Weinig lichtpuntjes FC Groningen

FC Groningen heeft hele andere zorgen en zal voor de winterstop wat potjes moeten winnen om 2019 te beginnen met een soort van realistische hoop om niet direct te degraderen. En de fans van de groen-witten pruimen het ook niet langer. Vorig jaar werd al het zwakste toeschouwersaantal sinds 2006 geboekt en dit jaar dreigt het gemiddelde aantal bezoekers te zakken tot onder de 16.000. Liefst een kwart van de Euroborg blijft zo onbezet.

In de spelersgroep vallen ook weinig lichtpuntjes aan te wijzen. Niemand heeft meer dan één goal gescoord of meer dan één assist geleverd. Waarom Ritsu Doan onlangs door een groot Frans voetbalblad werd genomineerd als een van de grootste talenten onder de 21 jaar is een raadsel. De Japanse middenvelder levert gemiddeld 0,7 sleutelpasses per speelronden, de helft minder dan bijvoorbeeld Django Warmerdam, die een linie achter hem staat. Akkoord, het is ook lastig je te onderscheiden in een team dat niet draait.

Groningen komt tot maar 3,7 zuivere doelpogingen per match, PSV vuurt een kleine negen keer per eredivisiewedstrijd on target af.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen FC Groningen – PSV

Opvallend is dat vier van de vorige zes onderlinge wedstrijden onbeslist eindigde (tweemaal winst PSV). Thuis won FC Groningen een van de vorige zes clashes en PSV twee (doelsaldo 6-11). In 19 van de vorige 21 speelronden van PSV vielen er minstens drie goals.

Wedden op Eredivisie? PSV staat op 1.30 voor de winst, gokken op gelijkspel noteert 5.30 en inzetten op winst FC Groningen levert je 9.00 x je inleg op. We tippen dat er minstens vier goals vallen, de weddenschap ‘over 3,5 goals’ noteert 2.25.

Back To Top