Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen topscorer Eredivisie characters Mimoun Mahi en Wout Weghorst oppassen GEtty

Veel voetbalvolgers klagen dat de nieuwe generatie spelers geen persoonlijkheid heeft. Ze zijn flets, te mediagetraind en durven er niet bovenuit te steken. Dat ligt anders bij Mimoun Mahi van FC Groningen en Wout Weghorst van AZ. Ze behoren tot de grootste characters van de Eredivisie.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Mimoun Mahi FC Groningen

Mahi, middenvelder bij FC Groningen, is als aanvallende middenvelder vooral dol op dribbelen en zo direct mogelijk het vijandelijke doel bereiken. Hij scoorde dit seizoen al vijfmaal en is daarmee clubtopscorer bij de Noorderlingen. Maar de 23-jarige Hagenaar is ook het middelpunt van een relletje. Teamgenoot Lars Veldwijk en zijn vriendin waren in Amsterdam waren bestolen. Het schijnt Mahi tijdens de bekerwedstrijd tegen Roda JC, toen hij ergens ontevreden over was, tegen Veldwijk zei dat de overvallers hem dood hadden moeten schieten.

Mahi wilde, ook wel begrijpelijk, niet bevestigen of herhalen wat hij tegen Veldwijk had gezegd. Wel perste hij er nog uit echt spijt te hebben van zijn emotionele uitbarsting. Vreemd genoeg voegde hij daar aan toe: “Ik had niet gedacht dat ik geschorst zou worden.” Dat gebeurde dus wel. Technisch directeur Hans Nijland wil ook niet op de zaak ingaan. Het rommelt al genoeg bij Groningen, dat ten opzichte van vorig seizoen zwaar teleurstelt en ook al een schorsing oplegde aan Oussami Idrissi.

Wout Weghorst vol van zichzelf

Wout Weghorst is zo bekeken een veel positievere blikvanger. De spits van AZ valt vooral op met zijn grote gebaren. Soms lijkt het een beetje ingestudeerd, zoals hij met zijn armen zwaait, de scheids verbaal aanvalt of een te ruige tackle inzet. Alsof hij wil demonstreren: kijk eens hoe bloedfanatiek ik ben.

Zo kreeg hij afgelopen weekend tegen Willem II rood na tweemaal geel. Normaliter druipt een speler dan beschaamd af, verlangend naar de eenzaamheid van de douche, in plaats van al die negatieve aandacht van het publiek. Zo niet Wout Weghorst. Hij pikte het momentje juist uit om even lekker te shinen, naar de fans te klappen en ze op te jutten. Alsof hij werd gewisseld na een hattrick.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Topscorer Eredivisie

Maar ook Wout moet misschien leren om wat vaker zijn mond te houden. Zo vertelde hij aan zijn trainer, John van den Brom, dat de scheids (Kevin Blom) hem na de eerste gele kaart toebeet dat hij hem ook een tweede zou gaan aansmeren. Blom legt het akkefietje anders uit en meent dat hij Weghorst alleen adviseerde dat hij op moest passen.

De Eredivisie is altijd leuk om een gokje op te wagen. Wout Weghorst heeft zeven keer gescoord in de competitie, twee minder dan Hirving Lozano en Jurgen Locadia. Denk je dat de AZ-speler topscorer wordt, pak dan de notering van 8.00 bij bookmaker Mr Green. Gaat de titel naar Lozano dan levert je dat 2.50 op en de Locadia noteert 3.00.

Back To Top