Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen FC Emmen - FC Groningen Eredivisie: niks meer te vrezen | Getty

Zondag om 14:30 uur speelt FC Groningen thuis tegen FC Emmen. Voor beide clubs kunnen de feestdagen grimmig en onaangenaam worden. De Grunnegers staan na vijftien speelronden veertiende en hebben ook veertien punten, de Emmenaren staat zestiende met datzelfde puntenaantal maar een zwakker doelsaldo. Gebeurt er niet snel iets, dan gaan ze alle twee de (korte) winterstop in met de taak om daarna degradatie af te wenden.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Groningen staat er beter voor

Vaak is doelsaldo een goede graadmeter om af te lezen of een club in een competitie op de ‘juiste’ plek staat. Met een negatief doelsaldo kan je misschien tijdelijk vrij hoog staan, maar op den duur, zeker als een competitie 34 speelronden duurt, kan je dan nog hooguit mikken op de middenmoot. Wat dat betreft kan FC Groningen betere cijfers overleggen dan Emmen: min negen versus min zestien.

Daarnaast heeft Groningen maar viermaal minstens twee tegengoals gekregen, terwijl bij FC Emmen de doelman al zeven keer in een match minstens tweemaal in het net moest vissen. Kortom, FC Groningen is defensief wat minder kwetsbaar en dat is zeker in een degradatiestrijd een belangrijke kracht.

Positiviteit ontstaan bij Groningen

Ook is in Groningen voorzichtig wat positiviteit ontstaan, mede aangevuurd doordat in de vorige zes speelronden tien punten zijn gehaald. De voorzitter heeft aangekondigd na dit seizoen op te stappen en dat neemt een hoop spanningen weg. Niemand hoeft nu nog te klagen en foeteren dat Hans Nijland op moet rotten.

Gouden toekomst Ritsu Doan

Maar bovenal beschikt FC Groningen over een speler die een gouden toekomst wordt voorspeld: Ritsu Doan. Echt een enorm rendement heeft de twintigjarige Japanner voorlopig nog niet, maar het is makkelijk te zien dat hij bovenmatig veel technische beheersing en spelinzicht heeft.

Transfer Doan naar Ajax?

Dat zou zich op zijn positie als aanvallende middenvelder moeten vertalen in keypasses, maar met precies één per negentig minuten valt het rendement een beetje tegen. Toch barsten de transfergeruchten rondom Doan los en meent trainer Danny Buijs dat Doan na het vertrek van Hakim Ziyech bij Ajax diens plek in kan nemen. Wij denken van niet, maar we zullen zien.

En Emmen dan? Dat is hard toe aan een overwinning, want dat is in slechts een van de vorige tien eredivisiewedstrijden gelukt. In twee van de drie vorige uitwedstrijden tegen Groningen kreeg Emmen flink wat tegengoals: 6-2 in 2016 en 4-3 in 2017. Vorig seizoen pakte Emmen echter een 0-1 zege.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

FC Groningen – FC Emmen voorspellen

Wedden op Eredivisie… Twee kelderploegen tegen elkaar, dat is een zogeheten zespunter. Zo’n match voelt belangrijker aan dan pakweg een partij tegen PSV die je toch wel verliest. FC Groningen is bij de bookmakers zwaar favoriet op 1.52, gokken op gelijkspel levert 4.20 x je inleg op bij een goede voorspelling en winst Emmen 6.00 keer. Die lage notering is niet gerechtvaardigd en daardoor wordt de dubbele kans (gelijk of winst) van 2.55 op Emmen aantrekkelijk.

Eredivisie Nieuws

Back To Top