Ga naar hoofdinhoud
FC Groningen voorspellingen Lars Veldwijk niet invallen? Getty

Ernest Faber, de trainer van FC Groningen, beweert dat zijn speler Lars Veldwijk afgelopen weekend tegen ADO Den Haag (0-0) weigerde in te vallen. De speler zelf ontkracht dat. Technisch manager Ron Jans moet nu als een ware detective de waarheid gaan achterhalen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Groningen – Lars Veldwijk

Dit is Fabers versie van de gebeurtenissen: hij wilde de Japanner Ritsu Doan vervangen en zei tegen Veldwijk dat hij het veld in mocht. Die vertelde dat hij daar geen zin in had. “Dan moet je beslissen om iemand anders te brengen die wel graag voor zijn collega’s wil werken”, zo zegt Faber, die vervolgens Ajdin Hrustic koos. “Wij dachten dat alle neuzen dezelfde kant opstonden. Dat is ook zo, op één na dan vandaag”, zo foetert Faber verder.

En Lars Veldwijk? Die is verbaasd over de aantijgingen. “Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen”, zo meent hij. “Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet.” En Ron Jans is geneigd om in eerste instantie Ernest Faber te geloven: “We gaan morgenochtend eerst alle partijen horen, maar ik ga er natuurlijk niet vanuit dat Faber dit verzint.”

Ernest Faber mag nu al weg

Gisterenmorgen verscheen Veldwijk niet op het trainingsveld van FC Groningen. Hoe de vork ook precies in de steel zit, het botert al langer niet tussen Faber en Veldwijk. De trainer is al enige tijd ontevreden over de werklust van de Zuid-Afrikaanse spits. Dit lijkt de welbekende druppel te worden waardoor Veldwijk naar een andere club uit mag gaan kijken.

Ernest Faber zelf vertrekt overigens ook bij FC Groningen. De directie wilde maandag eigenlijk de hoofdtrainer voor het volgende seizoen presenteren, Danny Buijs. Hij zal moeten wachten tot de gemoederen wat zijn bedaard en de kans wat kleiner is dat fans zo’n bijeenkomst ontsieren met negatieve leuzen. Faber mag trouwens van een deel van de supportersschare ook wel zijn biezen nu al pakken. “Faber rot op!”, zo riepen ze zondag.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie? Vrijdag speelt FC Groningen uit tegen VVV. De Limburgers noteren 2.10 voor winst, gelijkspel staat op 3.45 en winst Groningen op 3.30.

Back To Top