Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht - Ajax Eredivisie zondag 8 november

FC Groningen – AZ Eredivisie. De zestiende plek is slechts drie puntjes van FC Groningen verwijderd, de ploeg wil weer punten pakken. Maar tegenstander AZ heeft ze ook hard nodig.

Heb je het bij de Eredivisie over constante clubs , dan moet je het over FC Groningen hebben. De afgelopen vijf jaar eindigden de noorderlingen steevast op de zevende of achtste plaats. Met uitzondering van 2011/12 eindigden ze zelfs de afgelopen elf jaar telkens in het linkerrijtje op plek 5-8. Maar met de resultaten van dit seizoen lijkt een verlenging daarvan er voorlopig nog niet in te zitten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Groningen: reeks neerzetten in Eredivisie

De ploeg van trainer Ernest Faber kwakkelt, en dat is niet omdat het al veel topclubs heeft getroffen. Nee, FC Groningen verspeelde al vijf dure punten tegen VVV-Venlo en NAC Breda.

De 3-2 nederlaag tegen PEC Zwolle voor de interlandbreak was geen schok, gezien de kracht van PEC dit seizoen. De komende weken kan FC Groningen weer stappen zetten met Eredivisie-duels tegen Willem II, Sparta en Heracles Almelo, en tussendoor tegen Roda JC om de KNVB Beker.

AZ afhankelijk van Wout Weghorst

Maar voordat FC Groningen de ‘kleintjes’ van de Eredivisie treft, eerst een grote tegenstander. AZ staat achtste, maar dat is beneden de standaard van de Alkmaarders. En de stand op de Eredivisie ranglijst werkt ook bedrieglijk. Want de derde plaats van Vitesse is slechts twee puntjes hoger dan het puntenaantal van AZ. De interlandbreak kwam voor de ploeg van John van den Brom als geroepen, want daarvoor ging AZ thuis onderuit tegen Excelsior (0-2) en Feyenoord (0-4).

In die wedstrijden werd duidelijk dat AZ erg op spits Wout Weghorst leunt. Als hij in vorm is, kunnen zijn medespelers alle ballen op hem gooien. Dat leidde al tot zes goals in de eerste vijf wedstrijden, en twee in de KNVB Beker tegen MVV Maastricht.
Maar als de spelers van AZ hun spits niet bereiken of hij is niet in vorm, wordt het moeilijk. Misschien dat spelers als Alireza Jahanbakhsh en Dabney dos Santos kunnen opstaan om de kar van AZ meer te trekken. Zeker nu middenvelder Marko Vejinovic de rest van het seizoen mist door een afgescheurde kruisband.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen FC Groningen – AZ

Bookmaker Mr Green heeft wel vertrouwen in een ‘herrijzenis’ van AZ. Zij zetten odds van 1.98 op een zege en verdere aansluiting bij de top van de Eredivisie. Een broodnodige overwinning van FC Groningen noteert 3.50.

Ik verwacht een open wedstrijd in de Euroborg, de bookmaker ook, want ‘both teams to score’ staat op 1.44. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top