Ga naar hoofdinhoud
FC Emmen - Ajax zaterdag: minstens vier goals zaterdag in Drenthe

Zondag 12 augustus, 12:15 uur. Dat wordt een historisch moment voor Emmen en de plaatselijke voetbalclub. Dan begint het avontuur van FC Emmen in de Eredivisie. Nooit eerder was de club actief op het hoogste niveau van Nederland. Sterker nog, het is een primeur voor de hele provincie Drenthe. Wie weet worden uit tegen ADO Den Haag gelijk ook de eerste punten gepakt en eerste goals gescoord.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Emmen in de Eredivisie

Emmen sloot het reguliere seizoen in de Jupiler League af op plek zeven met 58 punten uit 38 speelronden. Wat goals voor betreft stond de formatie met 58 stuks op plek twaalf, wat goals tegen betreft op plek vier. Zo bekeken leek de sterkte dus vooral achterin te zitten, wat ook wordt ondersteund door tien clean sheets, de op drie na hoogste score. Daarnaast was FC Emmen de enige ploeg die nooit met drie of meer goals verschil verloor. Daar stond tegenover dat slechts viermaal met een marge van twee goals of meer werd gewonnen.

Kortom, heel opwindende wedstrijden schotelde Emmen de fans niet voor, wat ook blijkt uit het totale aantal goals per duel (voor en tegen) van 2,84. Het gemiddelde van de hele Jupiler League lag op 3,24 goals per match. Ook opvallend is dat FC Emmen net iets meer dan de helft van de punten (53 procent) buitenhuis pakte – daar kon geen enkele concurrent aan tippen. Je kan zeggen dat er dan thuis iets misging, maar het wijst ook op een bepaalde taaiheid.

Nieuwe spelers FC Emmen

Nu is het natuurlijk de vraag welke spelers na de zomer terugkeren in het shirt van FC Emmen en welke krachten worden gehaald. Jason Bourdouxhe is gekocht van Helmond Sport en manager voetbalzaken Jan Korte omschrijft de Belg als “een creatieve, behendige en zeer gemotiveerde speler die zowel als linksback als linkermiddenvelder heeft gespeeld en daardoor een completere voetballer is geworden”.

De tweede aanwinst is Wouter Marinus, die PEC Zwolle verlaat. De 23-jarige middenvelder wist zich na een blessure niet terug in de basis te knokken. “In Emmen is de kans op speelminuten voor mij nu dan ook groter dan in Zwolle”, zo beseft hij.

Programma Eredivisie FC Emmen

Dan keren we kort terug naar het programma FC Emmen voor de komende jaargang van de Eredivisie. Emmen speelt voor het eerst thuis op zondag 19 augustus (14:30), als AZ op bezoek komt. De week daarop, op 25 augustus, mag Emmen zich met de echt grote jongens meten. De spelersbus rijdt dan naar Eindhoven voor het treffen met landskampioen PSV. Nog voor de winterstop, op 9 december, is Feyenoord te gast op De Oude Meerdijk. Op zondag 12 mei sluit Emmen de competitie af uit tegen Willem II – hopelijk voor de fans op een fraaie plek ferm boven de degradatiezone.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top