Ga naar hoofdinhoud
Minuut stilte tegen racisme en Lex Immers denkt aan darts

Zondag om 12:15 uur speelt FC Emmen – Excelsior. Na twaalf speelronden in de Eredivisie staat de thuisploeg op plek twaalf, terwijl de gasten uit Rotterdam daar vlak onder staan op de veertiende stek.

Slechts een puntje scheiden deze twee in een sectie van de ranglijst waar het dringen is geblazen. Na het weekeinde kunnen ze zowel op plek negen terecht komen alsook op de zeventiende.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Emmen – Excelsior: bodem Eredivisie

Veel zaken wijzen er op dat zowel Emmen als Excelsior in de achterhoede van de Eredivisie thuishoren. Het linkerrijtje lijkt wat te hoog gegrepen. Het doelsaldo is bij FC Emmen min twaalf en bij Excelsior min dertien.
Alleen De Graafschap en NAC hebben een iets zwakker saldo, van min veertien, en zo’n deficit tussen scoren en incasseren zal onherroepelijk naar de bodem van de Eredivisie leiden.

Doelpogingen

De trainers van beide teams zullen zeggen dat er blessures waren, pech, het befaamde balletje op de paal; u kent het riedeltje wel. Bij FC Emmen is daar nog wat voor te zeggen, want met vijftien doelpogingen per wedstrijd doet de promovendus en debutant het best behoorlijk.

Excelsior daarentegen kan geen vuist maken en komt tot slechts elf doelpogingen. En waar het om gaat is natuurlijk dat het gevaarlijke doelpogingen zijn, als het even kan ook echt tussen de doelpalen gemikt. Emmen presteert prima met vijf on target schoten per match, Excelsior heel treurig met maar 3,4. Alleen NAC doet het op dat gebied slechter.

De visie van Adrie Poldervaart

En als Excelsior de boel nou achterin vacuüm kan trekken en tegenstanders amper doorgang biedt, dan is dat gebrek aan offensieve schotkracht nog wel op te vangen. Maar nee, de Rotterdammers ontvangen ook nog eens de meeste doelpogingen tegen per speelronde: 18,4. FC Emmen wordt 15 keer per wedstrijd getest, de dertiende beste score.

Adrie Poldervaart, de trainer van Excelsior, heeft zijn mond vol van positiespel, het publiek vermaken en altijd aanvallend denken. Lovenswaardig, maar het leidt dus helemaal nergens toe. Je moet niet pretenderen dat je met 300 km per uur kan racen in een Lada.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

FC Emmen – Excelsior voorspellen

FC Emmen won drie van de vorige zes ontmoetingen met Excelsior en verloor er twee (doelsaldo 11-11). Maar sommige duels waren te lang geleden om nog relevant te zijn. Thuis is Emmen niet bijster sterk bezig met zes punten uit de vorige zes optredens.

Wedden op Eredivisie? Inzetten op winst FC Emmen levert je 2.00 x je inleg op, gelijkspel 3.65 en gokken op Excelsior 3.45 keer. Met een erg wisselvallig team (Emmen) en een team dat als los zand aan elkaar hangt (Excelsior) is de tip dat beide teams scoren met een quotering van 1.60.

Back To Top