Ga naar hoofdinhoud
ADO Den Haag - PEC Zwolle: geen heldere favoriet aan te wijzen. Uitslag voorspellen bookmakers quotering | Getty

Excelsior – VVV Venlo. Zaterdag 29 september om 20:45 uur speelt Excelsior thuis tegen VVV Venlo in de zevende speelronde van de Eredivisie. De Rotterdamse gastheren staan op plek dertien met zes punten, de gasten uit Limburg zijn de nummer zes met elf punten.

Voor Excelsior wordt het weer eens tijd om te winnen. Zijn er kansen tegen Venlo? De Limburgers zijn qua balbezit niet sterk. Excelsior wordt echter aan de andere kant vaak teruggedrongen rond het eigen doel.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Hoogtijdagen bij Excelsior

Excelsior wist al vier jaar op rij te overleven op het hoogste niveau met een van de kleinste budgetten in de eredivisie. Vorig seizoen werd afgesloten op de elfde plek, de beste klassering sinds 1983 (negende).

Het zijn kortom hoogtijdagen bij het kleinere broertje van Feyenoord, want er zal toch nog heel wat moeten gebeuren wil ‘De ster van Kralingen’ uit de schaduw van de Stadionploeg kruipen. Maar met deze selectie moet handhaving weer mogelijk zijn. Zo heeft de gemiddelde selectiespeler 58 eredivisieduels in de benen, het achtste hoogste gemiddelde van de achttien clubs.

Poldervaart weet wat hij doet

Wel is het tijd om weer een potje te winnen, want Excelsior wist tot nu toe alleen uit bij NAC te zegevieren. Trainer Adrie Poldervaart, die daarvoor als fysiotherapeut werkte bij de club, lijkt zeker te zijn van zijn basisteam en heeft negen man minstens 400 minuten speeltijd gegeven.

Met zijn achtergrond is Poldervaart wellicht beter dan de concurrentie in staat om de belastbaarheid van zijn mannen te beoordelen. Bij VVV hebben maar zeven man minstens zoveel minuten gespeeld.

Doelpogingen Excelsior en VVV Venlo

VVV Venlo, dat vorig jaar net boven de degradatiezone eindigde, heeft alleen nog maar verloren van Ajax, en dat was een nipte 0-1.

Excelsior en VVV doen niet voor elkaar onder wat betreft doelpogingen, beide zitten in de twaalf per wedstrijd. Het verschil is dat VVV Venlo veertien doelpogingen van tegenstanders moest toestaan, terwijl Excelsior in dat lijstje ongewenst bovenaan staat met bijna 17 per duel. Ook worden de Rotterdammers flink teruggedrongen rond het eigen strafschopgebied. Geen andere club spendeert zoveel tijd op zijn eigen derde van het veld als Excelsior.

VVV Venlo laatste in het lijstje qua balbezit

Toch is het de vraag of het VVV ook lukt om te domineren qua veldpositie en balbezit. Venlo staat namelijk weer laatste in het lijstje qua balbezit, met een gemiddelde van veertig procent.

Nu komt dus wellicht het moment dat de Excelsior-spelers wat meer ruimte krijgen om hun technische vaardigheden te tonen: Excelsior hanteert vaker korte passes, VVV zal meer vertrouwen op de lange bal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Excelsior – VVV Venlo

Wedden op Eredivisie? Vorig seizoen won in hun onderlinge duels de uit-spelende ploeg. Dat zou zomaar weer kunnen gebeuren, want Excelsior heeft tien van de vorige elf thuiswedstrijden in de Eredivisie niet winnend afgesloten.

Winst van Excelsior staat op 2.38 genoteerd, gelijkspel levert je 3.25 per ingezette euro op en winst VVV Venlo 2.95 x je inzet. Met zulke aan elkaar gewaagde teams tippen we dat ze beide scoren op voor de quotering van 1.74 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top