Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie vandaag voorspellingen: ADO Den Haag - Excelsior: klein kansje om nacompetitie te ontlopen | Getty

Zondag 26 november om 14:30 uur begint Excelsior tegen PSV. De Rotterdammers staan na twaalf duels tiende met zeventien punten, PSV staat eenzaam aan de top met 33 punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Excelsior is een echte middenmoter, wat te herkennen is aan het doelsaldo van min twee. Als je meer tegengoals krijgt dan dat je er maakt, gaat het lastig tot onmogelijk worden om uit de middenmoot te komen, maar zolang je rondom het nulpunt blijft staan, hoef je ook niet te vrezen voor afglijden naar de gevarenzone.

En in de laatste zes speelronden speelde Excelsior zelfs perfect quitte, met acht voor en acht tegen. PSV is daarentegen een goalmachine die alleen al in de laatste zes speelronden 21 treffers maakte en bovendien telkens won.

Sceptisch over PSV

Vreemd genoeg zijn veel kenners en critici toch niet zo overtuigd van “dit PSV”. De nare smaak van vorig Eredivisie seizoen hangt nog in hun mond, toen PSV juist moeizaam scoorde, Luuk de Jong geen off-day maar off-jaar had, Locadia de blessures opstapelde en Guardado over zijn hoogtepunt leek. Maar zie nu: Locadia is fit en scoort bij de vleet en in Hirving Lozano kwam er een nieuwe, jonge Mexicaanse held. En het is ook fijn om punten te pakken tegen de verhoudingen in, zoals afgelopen weekend uit tegen PEC Zwolle (0-1).

De Brabanders wonnen vijf van de zes vorige confrontaties met Excelsior en kwamen tot een totaal doelsaldo van 5-15. In eigen huis is Excelsior ook niet veilig voor PSV en werd zelfs zesmaal op rij verloren (doelsaldo 8-19). In al die matches scoorde PSV minstens driemaal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Excelsior gaat niet fors verliezen

De koploper heeft ruim twee keer meer doelpogingen ondernomen dan Excelsior. Een ander verschil is dat PSV twintig procent daarvan omtovert in een goal, terwijl de Rotterdammers op zestien procent blijven steken.
Excelsior speelt nu voor het vierde seizoen achtereen op het hoogste niveau en het is een taai team geworden, terwijl het een paar jaar terug vooral als frivool opleidingsploegje bekend stond. De gemiddelde leeftijd is nu 25,5 en het gemiddelde aantal eredivisieduels per speler ligt zelfs iets hoger dan bij PSV.

Wedden op Excelsior – PSV? Excelsior staat voor de winst op 7.50, gelijkspel noteert 5.25 en PSV 1.35. We tippen geen stunt, maar wel dat Excelsior niet heel fors gaat verliezen en dat PSV minder dan drie goals scoort op 1.63. Lees ook: voorspellingen Eredivisie.

Back To Top