Ga naar hoofdinhoud
Excelsior Eredivisie Brandley Kuwas VI Imagea

Excelsior – Feyenoord, Eredivisie. Zaterdag 28 november om 19:45 uur trappen Excelsior en Feyenoord af in de veertiende speelronde van de Eredivisie. De thuisploeg staat elfde en de grote Rotterdamse broer is de nummer twee.

Uitslagen en Speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Excelsior – Feyenoord

In de afgelopen zes weken ontlopen deze ploegen elkaar weinig qua resultaten. Feyenoord heeft in die periode dertien punten gepakt en Excelsior elf. Dat is vooral voor Excelsior een fraaie oogst en vermoedelijk zijn de directie en supporters content, als de huidige positie op de ranglijst tot aan het einde vast wordt gehouden.

Een van de opvallendste spelers van Excelsior is Brandley Kuwas, die werd aangetrokken voor op de flanken, maar inmiddels furore maakt op “tien”, oftewel de plek achter de spits. Hij kwam over van FC Volendam, dat vorig seizoen acteerde in de Jupiler League. Volgens de voetballer uit Hoorn, lag het ruwe spel in die competitie hem niet zo. In de Eredivisie krijgt hij wat meer ruimte van zijn bewakers.

Beweeglijkheid wapen van Kuwas

Brandley Kuwas excelsior programma eredivisie viHij ziet beweeglijkheid als zijn wapen en juist daarom is zijn huidige plek misschien nog wel handiger dan langs de zijlijn. Vanuit het midden kan je immers meer kanten op. “Tegenstanders zoeken me, hebben soms geen idee waar ik nu weer opduik”, zegt hij tegen VI. Over het offensieve trio van zijn team zegt hij: “Tom van Weert is sterk en balvast en dan heb je nog Darryl van Mieghem met zijn snelheid en ik daarachter, en ook Jeff Stans en Adil Auassar die bijsluiten.”

Een ander wapen van Excelsior is geslepenheid. Dit is het derde seizoen opeen in de Eredivisie en een deel van de spelers snapt inmiddels welke trucjes op het hoogste niveau gebruikt moeten worden. Tijdrekken bij voorsprong, een schopje of trapje hier en daar; Excelsior pleziert zijn fans door aantoonbaar te bikkelen.

Dirk Kuyt

Aan de kant van Feyenoord is good old Dirk Kuyt een belangrijke pion. De Katwijker maakt vooralsnog een succesvolle rentree mee en heeft na dertien optredens in de basis al tien goals gescoord. De 35-jarige aanvaller liet onlangs weten, dat hij het best ziet zitten om nog een paar seizoenen bij de Kuipbewoners te blijven.

Feyenoord won vijf van de vorige zes onderlinge duels en ging eenmaal onderuit. Wel won Excelsior twee van de laatste zes thuisduels tegen Feyenoord, maar dat was niet het geval toen eind 2014 de gasten Stadion Woudestein verlieten met een 2-5 op zak.

Back To Top