Ga naar hoofdinhoud
ADO - VVV Venlo: Den Haag wint en scoort zeker twee keer | Getty

Excelsior – ADO Den Haag. Zaterdag 1 september om 19:45 uur speelt Excelsior thuis tegen ADO. De Rotterdamse gastheren hebben na drie wedstrijden in het seizoen 2018-2019 van de Eredivisie vier punten te pakken. De gasten uit Den Haag hebben er eentje minder.

Wat is er loos bij ADO? En kunnen de twee nieuwe spelers zorgen voor meer goals?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO maakt geen al te beste start

Excelsior trof al Fortuna, Feyenoord en NAC, wat tot enige tevredenheid zal leiden omdat uit die reeks vier punten zijn gehaald. Maar ADO kan niet content zijn met drie punten als resultaat van confrontaties met Emmen, Heracles en Fortuna. De Hofstedelingen eindigden vorig jaar als zevende in de Eredivisie en dit is niet de gewenste start om die plek te evenaren, laat staan te verbeteren.

Twee nieuwe spelers bij ADO

In dat licht is het begrijpelijk dat de penningmeesters van ADO Den Haag toestemming gaven om nog een paar man bij de groep te halen. Tomás Necid is van Bursaspor losgeweekt. Hij heeft zijn contract bij de Turkse club laten ontbinden.

De 29-jarige Tsjech wil kennelijk erg graag terug naar Nederland, waar hij al eens woonde toen hij in dienst was van PEC Zwolle. Hij moet het gat opvullen dat bij ADO nog gaapt na het vertrek van Bjørn Johnsen richting AZ. Daarnaast wordt Giovanni Troupée van FC Utrecht gehuurd.

Oudste spelersgroep

Als je de kale cijfers bekijkt had ADO die extra routine niet nodig, want het beschikt over de gemiddeld oudste spelersgroep van de Eredivisie. Excelsior, dat lange tijd toch ook veel jonkies in de gelederen had, is wat dat betreft de nummer vier van dit seizoen.

Aanvallen

Aan aanvallende intenties ontbreekt het niet bij ADO, dat tot zover ruim zes zuivere doelpogingen per wedstrijd had, het vierde hoogste aantal. Vooral ook blijkt het uit de positie op het veld waar ADO balbezit heeft. Dat is een derde van de tijd in de final third van de opponent, dus rondom het vijandelijke strafschopgebied. Alleen Ajax doet het wat betreft het terugdringen van de opponent beter.

Excelsior won maar een van de zes recentste duels met ADO en verloor er vijf (doelsaldo 7-14). Thuis waren de prestaties nog zwakker met een gelijkspel en vijf nederlagen (8-17).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Excelsior – ADO Den Haag

Bij Den Haag kunnen twee dingen aan de hand zijn. Of de huidige speelwijze gaat vanzelf wel tot meer goals en dus meer punten leiden, of de selectie hanteert een te offensief strijdplan die door de achterste linies niet voldoende opgevangen kan worden.

Wedden op Eredivisie? De bookmakers zijn er ook nog niet uit en hebben geen heldere favoriet. Excelsior noteert 2.38 voor winst, inzetten op gelijkspel levert je 3.40 x je inleg op en winst van ADO Den Haag 2.85. De tip is inzetten op meer dan 2,5 goals. Worden er minimaal 3 doelpunten gescoord dan is je voorspelling juist en win je 1.75 x je inleg.

Back To Top