Ga naar hoofdinhoud
Eric Botteghin: beste voetballer van Feyenoord in Nederlands elftal? Getty

Eric Botteghin maakte anderhalf jaar geleden voor drie miljoen euro de overstap van FC Groningen naar Feyenoord. Er waren veel twijfels of de 29-jarige verdediger het niveau in Rotterdam aankon, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basis.

Toen de Braziliaan neerstreek bij PEC Zwolle werkte hij vooral aan zijn tekortkomingen als voetballer. “Maar de hoofdtaak van een verdediger is dat hij de aanvaller uit de wedstrijd speelt”, vertelde Botteghin. “Die mag gewoon niet scoren. Zo simpel is het.” Dit wordt beaamt door oud-Feyenoordspeler John de Wolf, die van mening is dat Botteghin zijn tegenstanders ‘sloopt’.

Frans Bouwmeester, die Botteghin als scout van PEC Zwolle naar NAC bracht, vindt de mandekker zelfs de beste speler van Feyenoord op dit moment. “Zijn motoriek is misschien gebrekkig, maar ga er maar een middagje tegen spelen’’, aldus Bouwmeester.

Botteghin gelinkt aan Nederlands Elftal

Aangezien de 29-jarige Braziliaan al sinds 2006 actief is op de Nederlandse velden, kan hij genaturaliseerd worden tot Nederlander. Als dit gebeurt, dan kan de verdediger voortaan ook uitkomen voor het Nederlands Elftal.

De 76-jarige Bouwmeester denkt dat Botteghin zeker een meerwaarde kan zijn voor Oranje. “Virgil van Dijk kan ook wel eens geblesseerd zijn, toch? Ik zou het altijd doen. Het Braziliaanse elftal zal hij nooit meer halen, maar Oranje zou een paar seizoenen heel veel plezier van hem kunnen hebben. Al is het maar één eindronde.”

“Hij is niet de meeste elegante mandekker van Nederland, maar staat er altijd. En hij scoort ook nog een handvol belangrijke treffers per seizoen”, vervolgt Bouwmeester. Jan Everse, voormalig trainer van Botteghin, is het niet helemaal eens met de voormalig speler van Oranje en had aanvankelijk ook nooit verwacht dat Botteghin voor een topclub in Nederland zou spelen.

Feyenoord – FC Groningen

Voordat Botteghin überhaupt na kan denken over het eventueel uitkomen voor Nederland zal hij eerst kampioen willen worden met Feyenoord. Dit weekend komt hij met Feyenoord in actie tegen zijn voormalige club, FC Groningen. Deze wedstrijd staat zaterdag 11 februari om 19.45 uur op het programma in De Kuip.

Feyenoord is natuurlijk dik favoriet en wedden op een eindstand van 2-0 is lucratief. Het levert je bij bookmaker 888Sport 7.50 op bij een goede voorspelling.

Back To Top