Ga naar hoofdinhoud
Spelers Eredivisie in Oranje: Vooral Feyenoord en Ajax

Maandag verloor Oranje in Amsterdam met 0-1 van Frankrijk. Daardoor zakt Nederland van plek een naar drie in de kwalificatiegroep. Lichtpuntje was het optreden van Rick Karsdorp. De back van Feyenoord was de beste man aan de kant van Oranje.

Rick Karsdorp enige uit Eredivisie in Oranje

Het Nederlands elftal begon met maar een eredivisiespeler in de basis en dat was dus de 21-jarige Karsdorp. Het was pas zijn tweede optreden voor Nederland, nadat hij afgelopen vrijdag debuteerde tegen Wit-Rusland. Ook toen maakte hij de volledige negentig minuten mee.

Plankenkoorts heeft hij absoluut niet. Hij maakte machtige rushes op de rechterflank en was bij veel aanvallen van Oranje betrokken.

Het persoonlijke hoogtepuntje voor Karsdorp zal het moment in de tweede helft zijn geweest, toen hij zijn directe tegenstander met een listige manoeuvre passeerde. Hij tikte de bal simpelweg langs hem en spurtte hem vervolgens voorbij. Vervolgens gaf hij de bal aan Memphis Depay, maar de invaller kampte met een gebrek aan wedstrijdritme en kwam niet tot een fatsoenlijk schot.

Feyenoorder beste man van Nederlands elftal

Ook mocht hij twintig minuten voor tijd aanleggen voor een vrije trap, wat toch aangeeft dat de rest van de spelersgroep hem serieus neemt. Rick Karsdorp zag dat de Franse goalie Lloris een uitstap maakte en probeerde het in één keer. Lloris stapte echter ook weer attent terug. In totaal leverde Karsdorp zeven diagonale passes, het hoogste aantal van Oranje, en vonden vier van zijn zes lange ballen hun bestemming. Opvallend genoeg kwam hij ook met de meeste dribbels, drie. Na Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma kwam hij het vaakst aan de bal bij Nederland qua aantal touches.

Breuk in schouderblad

Door de nederlaag was de vreugde bij Karsdorp natuurlijk flink gedempt. Bijkomend probleem is dat hij niet ongeschonden uit de strijd is gekomen. “Er is waarschijnlijk iets gebroken in mijn schouderblad”, zei hij. “Maar er moeten nog foto’s van worden genomen.” Wie de schuldige is weet hij niet, wel herinnert hij zich dat hij al in de eerste helft een elleboog op zijn oog kreeg geplant.

In november speelt Nederland uit tegen Luxemburg. Karsdorp lijkt dan zeker van een derde interland. Hij miste dit seizoen ook nog geen competitieminuut bij Feyenoord.

Back To Top