Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Ziyech kalmeert El Ghazi, ADO maakt Wang boos

Vriendschap in het betaald voetbal, het kan heus wel. Nu Anwar El Ghazi het moeilijk heeft bij Ajax, kan hij rekenen op steun van teamgenoot Hakim Ziyech. Maar tussen ADO Den Haag en eigenaar Hui Wang kan vermoedelijk niemand meer bemiddelen. Hun relatie gaat van kwaad tot erger.

Buitenspeler El Ghazi was aan het begin van vorig seizoen nog de gevierde man bij Ajax. Hij scoorde aan de lopende band en leek op weg records te breken. Maar de doelpuntenregen hield op en later in het seizoen kon hij van trainer Frank de Boer steeds minder vaak op een basisplaat rekenen. Dit seizoen, nu met Peter Bosz als trainer, is de situatie niet veranderd. Tot nu toe verscheen El Ghazi driemaal aan de start.

Toen Bosz hem vorige week vertelde dat hij was gepasseerd voor het duel met Excelsior, kon El Ghazi dat lastig verkroppen. Wat er precies is gebeurd is niet helder, maar vermoedelijk heeft hij verbaal niet al te netjes op de mededeling gereageerd en gooide hij er vervolgens op trainingen met de pet naar. Sommige bronnen melden dat hij Bosz een duw heeft gegeven. Voor straf is hij voor een maand teruggezet naar Jong Ajax.

Wie weet kan Hakim Ziyech zorgen dat El Ghazi deze degradatie doorkomt en daarna weer geleidelijk integreert in de hoofdmacht. “Ik heb Anwar na het incident gesproken”, zegt Ziyech, die evenals El Ghazi Marokkaanse roots heeft. “Maar dat is iets tussen de club en hem.”

Hui Wang en de ADO-soap

Weer loopt het spaak in de communicatie tussen Hui Wang en ADO Den Haag, de club waarvan hij 98 procent van de aandelen bezit. De Chinees is zelf niet al te vaak in de Hofstad te vinden en wil daarom landgenoot Lee Zheng aanstellen als mede-directeur. De raad van commissarissen stak daar een stokje voor. Daarop stapte Wang woedend in het vliegtuig, terug naar zijn moederland.

Tegen Voetbal International uitte hij dreigende taal. Het komt er op neer, dat hij de macht heeft om een nieuwe RvC samen te stellen. Die kan hij dan vervolgens weer voorstellen om Zheng aan te stellen. En hij zal dan mensen in de raad zetten, die dat allemaal een fantastisch idee zullen vinden. Deze soap wordt dus absoluut vervolgd.

Back To Top