Ga naar hoofdinhoud
Programma Eredivisie: bekerfinale Feyenoord - FC Utrecht VI Images

Programma Eredivisie – bekerfinale. Dit weekend ligt de eredivisie stil, want zondag 24 april om 18:00 uur strijden Feyenoord en FC Utrecht in De Kuip om de KNVB Beker. Voor Feyenoord kan het de twaalfde keer worden dat de nationale beker wordt gewonnen. Utrecht zou het kleinood voor de vierde keer in de wacht kunnen slepen.

Feyenoord – FC Utrecht – Bekerfinale

De clubs beschikken over de twee meest productieve bekerspelers van dit seizoen. FC Utrecht heeft Sebastien Haller in de gelederen, die vijf van de achttien bekergoals van Utrecht op zijn sloffen had. Feyenoord heeft de oude krijger Dirk Kuijt in de aanval, die vier van de negen goals van zijn club maakte.

Er is Kuijt ongetwijfeld veel aan gelegen om in het eerste seizoen sinds zijn terugkeer een prijs binnen te hengelen. “We hebben het hele seizoen ergens naartoe gewerkt”, zegt de Katwijker. “Daar hebben we keihard voor geknokt. In de competitie was het niet constant genoeg, maar in de beker wel.”

Trainers op scherp

Erik ten Hag, trainer van FC Utrecht, is niet ontmoedigd door de twee eerdere competitienederlagen tegen Feyenoord. “Als we goed zijn, dan kunnen we die beker zeker winnen. Tegen Ajax hebben we het afgelopen zondag (2-2) laten zien”, zegt hij. En over de 3-2 en 1-2 nederlagen meent hij: “Dat waren gelijkwaardige wedstrijden.” Hij heeft een punt, want in augustus kwam FC Utrecht in De Kuip tot meer schoten op goal en twee maanden geleden gebeurde hetzelfde in De Galgenwaard.

Feyenoords trainer Giovanni van Bronckhorst verwijst ook naar het eerdere tweeluik. “FC Utrecht is een lastige tegenstander gebleken. We hebben huiswerk te doen. We krijgen een bekerfinale met twee teams die elkaar weinig ontlopen”, aldus Gio. Hij beschikt over alle spelers, ook Terence Kongolo, die af moest haken in de match tegen Heracles.

Feyenoord favoriet KNVB Beker

Voor Utrecht-speler Willem Janssen is het de tweede bekerfinale. Hij mocht ook in 2008 aan de cup ruiken, als speler van Roda JC, maar legde het af tegen dezelfde tegenstander als nu. Hij trekt de motivatie-kaart, want volgens hem zullen de Domstedelingen gretiger zijn: “Als kleinere club is je hoofdprijs de beker”.

Feyenoord won vier van de vorige zes duels tegen FC Utrecht en verloor er eentje. Thuis won Feyenoord eveneens de vier recentste matches tegen Utrecht (een nederlaag, doelsaldo 11-7) en kreeg het in twee van de laatste vijf keren een rode kaart. Feyenoord is bij de bookmakers met 1.75 favoriet voor de beker tegen 4.50 op winst FC Utrecht.

Back To Top