Ga naar hoofdinhoud
Ricardo van Rhijn weg bij Ajax? Programma Eredivisie vi

Eredivisie Nieuws. De Nederlandse competitie is in winterslaap, maar dat betekent niet dat alles in 2016 bij het oude zal blijven. Spelers willen of moeten weg, trainers smeken hun penningmeester in de buidel te tasten. Hier zijn een paar hardnekkige geruchten.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Ricardo van Rhijn verlaat Ajax

Het kan heel snel gaan in de voetbalwereld. Zowel de weg naar boven verloopt soms als een vuurpijl, zoals de opmars van Kenny Tete bij Ajax en Oranje aantoont. En de weg richting vergetelheid verloopt soms net zo steil.

Ricardo van Rhijn is pas 24 jaar, speelde achtmaal voor het Nederlands Elftal en kwam uit in 60 van de 68 competitieduels van Ajax in de vorige twee seizoenen. Je zou denken dat de verdediger na die veelbelovende aanloop, de beste jaren van zijn loopbaan zou beleven. Maar nee. Frank de Boer zette Van Rhijn dit seizoen in de competitie slechts eenmaal in de basis.

De Leidenaar is op de radar gekomen van het Turkse Galatasaray (waar Wesley Sneijder speelt) en lijkt voor circa 2 miljoen euro weg te mogen. Dat kan oplopen naar 3,5 miljoen, afhankelijk van te behalen doelen.

Waar gaat Hakim Ziyech van FC Twente heen?

Het lijdt weinig twijfel dat er vele aasgieren om Hakim Ziyech heen cirkelen. De aanvallende middenvelder is er zo ongeveer als enige voor verantwoordelijk, dat FC Twente niet stijf onderaan staat. De bestuurlijke malheur en financiële problemen hebben de Tukkers omlaag gesleurd. De Marokkaan heeft zich als enige uit dat moeras ontworsteld. Hij is met zijn tien goals en vijf assists betrokken bij liefst vijftien van de achttien Twentse goals.

De international van Marokko heeft zijn naam in diverse kranten gekoppeld zien worden aan clubs als Sevilla en Liverpool. Zij schrikken niet van het huidige salaris van Ziyech, van 800.000 Euro per jaar, en ook de transfersom van tien miljoen euro lijkt geen al te groot obstakel. Hij is immers pas 22 jaar en kan later weer met winst worden verhandeld.

Arme Jurgen Locadia van PSV

PSV’er Jurgen Locadia verdient uw medeleven. Nee, hij is niet ongeneeslijk ziek en zag ook niet zijn huis in vlammen opgaan. Wel verloor hij eerder in 2015 zijn basisplaats bij PSV en waren er wat relationele problemen. “Ik trok het even niet meer”, vertelt hij aan PSV Magazine over de periode waarin hij een keer niet op de training verscheen. Zonder permissie. De aanvaller heeft het heel, heel zwaar: “Ik vraag me weleens af hoe het kan, dat ellenlange geduld dat ik moet opbrengen. Het lijkt wel of mijn wegen altijd langer zijn dan die van een ander.”

Eredivisie Nieuws

Back To Top