Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Vak410 van Ajax stopt - Bas Dost naar Feyenoord? Getty

Eredivisie nieuws. Roerige tijden in de Eredivisie, vooral voor Ajax en Feyenoord. Vak 410 stopt ermee, Ajax koopt in en Feyenoord ziet Tonny Vilhena vertrekken.

Ajax ziet Vak410 stoppen

Geen goed nieuws uit de supportersschare van Ajax. De club heeft zo’n kwaad bloed gezet bij de bekende supportersgroep Vak410, dat die ermee stopt. Vak410 werd door Ajax verplicht om naar de statribune op Zuid 1 te gaan, samen met de F-Side. Dat was reden genoeg voor Vak410 om uiteindelijk uit protest zichzelf op te heffen.

Een statement luidt: “Kan Vak410 nog zichzelf zijn op een tribune van 4500 man? Na lang wikken en wegen en het voeren van vele gesprekken met elkaar zijn we tot de conclusie gekomen dat dit voor ons niet mogelijk is. Het unieke karakter wat Vak410 eigen was, zal in onze ogen verdwijnen en dus hebben wij besloten om te stoppen met Vak410 als supportersgroep.”

Maar ze eindigen wel positief: “Met het verdwijnen van Vak410 zal er ruimte komen op Zuid 1 om initiatieven op te starten. Wij zijn ervan overtuigd dat de sfeer, zoals wij die jaren gecreëerd hebben, zal blijven voortbestaan op Zuid 1.”

Ajax Klaas-Jan Huntelaar

Intussen is het ook op transfergebied roerig bij de Amsterdamse club. Men haalde al Marcel Keizer binnen als nieuwe hoofdverantwoordelijke bij Jong Ajax. Keizer was trainer van Cambuur Leeuwarden. Maar ook op de transfermarkt van spelers is Ajax druk. Zo heeft de club het oog laten vallen op twee Colombianen: Mateo Casierra en Davinson Sanchez. Die laatste is een verdediger die eerder niet naar FC Barcelona ging, omdat hij daar in het tweede zou spelen.

Arek Milik weg na het EK voetbal

Casierra is een 19-jarige spits en Ajax zou al 4,5 miljoen euro hebben geboden op hem. “Ik heb gelezen dat het een grote club is en dat er grote spelers als Zlatan Ibrahimovic en Luis Suarez hebben gespeeld, maar het is nu nog slechts een gerucht”, aldus Casierra. Hij wordt gezien als mogelijke opvolger van Arek Milik, die wellicht vertrekt naar het EK. Maar als dat gebeurt, zou Ajax naar verluidt ook nog denken aan een verloren Godenzoon: Klaas-Jan Huntelaar.

Feyenoord wil Bas Dost, Tonny Vilhena kan kiezen

Bij aartsrivaal Feyenoord is het ook een drukke tijd. Eén vertrek is sowieso al aanstaande bij de club uit Rotterdam, want Tonny Vilhena heeft een aflopend contract. Zijn zaakwaarnemer heeft laten weten dat de middenvelder de clubs voor het uitkiezen heeft. “We praten momenteel met Internazionale, Hamburger SV, Espanyol, Leicester, Porto, Marseille en Olympiakos”, vertelt Yalcin Zöhre over de 21-jarige middenvelder. Het gerucht gaat dat Vilhena al akkoord is met Inter.

Intussen zou Feyenoord zelf kijken naar een nieuwe spits. Daarin heeft de club het naar verluidt gemunt op Bas Dost. De lange spits heeft een redelijk seizoen achter de rug bij VfL Wolfsburg na een lange moeilijke periode, maar het is de vraag of hij constant genoeg is om als eerste spits te worden gezien. Het grote probleem voor Feyenoord is alleen het salaris van de voormalig topscorer van de Eredivisie, dat zo’n 3 miljoen euro zou zijn. Feyenoord zou Dost daarom ook om sportieve redenen naar De Kuip willen lokken.

Eredivisie Nieuws

Back To Top