Ga naar hoofdinhoud
Fortuna Sittard - ADO Den Haag Eredivisie 9 november: wondersloffen zoeken

In de zevende speelronde van de Eredivisie hebben PSV, Ajax en Feyenoord geen misstappen begaan. Al scheelde het niet veel: alle drie behaalden niet al te overtuigende zeges. Heracles bleef ondertussen als enige achtervolger nog in de buurt van het trio en zelfs met evenveel punten als Ajax en Feyenoord op plek vier. PSV leidt met de maximale 21 punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

NAC Breda – PSV 0-2

Uit tegen NAC ervoer PSV de keerzijde van trainer Mark van Bommels streven om veel manschappen naar voren te sturen. Namelijk dat de ploeg daar nog niet zo gewend aan is en bij balverlies te veel tijd nodig heeft om in defensieve organisatie te komen. Minder dan een kwart van de speeltijd vond plaats in het derde van het veld van PSV en ruim een derde op dat gebied van de thuisploeg.

Evenwicht doelpogingen

Ook verstuurden de gasten uit Eindhoven tweemaal meer passes dan de Bredanaren en werden er tien corners geforceerd. Maar ondanks dat overwicht wist NAC het maximale te halen uit zijn gecounterde tegenaanvallen. Het aantal doelpogingen was namelijk evenwichtig verdeeld: tien versus twaalf.

Vier gele kaarten PSV

En na de openingstreffer van Luuk de Jong, vlak na rust, bleef PSV het lastig houden. Dat blijkt ook wel uit de vier gele kaarten die daarna werden gepakt, tot eentje in blessuretijd voor doelman Jeroen Zoet aan toe.

Invaller Donyell Malen trok de zege vlak daarna toch nog met de 0-2 over de streep. Al verkeerde trainer Mark van Bommel nooit in twijfel: “In zo’n wedstrijd is het ook een kwestie van geduld hebben. We wisten dat NAC het niet vol zou houden en de ruimtes groter zouden worden.”

Uitslag Feyenoord – Vitesse 2-1

Vitesse zocht in de rust de kleedkamers op met een 0-1 voorsprong, maar de goal van Matus Bero werd twee minuten na de hervatting gecompenseerd door Eric Botteghin. Na de furieuze herstart van Feyenoord, die in korte tijd vier kansen kregen, volgde een gezapig kwartiertje.

Robin van Persie rode kaart

Maar het publiek kon in het laatste half uur opveren: er werden liefst drie man van het veld gestuurd. Eerst Thomas Bruns, die op de hak stond van Jordy Clasie, daarna pakte Danilho Doekhi tweemaal geel en Robin van Persie mocht drie minuten na zijn geslaagde vrije trap (2-1 in de 88e minuut) na een onbesuisde tackle ook inrukken.

Gio schuldig?

Wie weet is Feyenoord trainer Gio van Bronckhorst schuldig aan die kaartenregen. Hij was in de rust ontevreden over de fletsheid van zijn mannen en heeft ze flink opgepookt. “Ik was niet blij met die eerste helft en dat is nog een understatement. We speelden zonder passie. Er zat niks in. Ik ben zeker boos geworden in de rust.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslagen Eredivisie ronde 7

Heracles Almelo – FC Emmen 2-1 (2-0)
AZ – PEC Zwolle 2-2 (1-1)
De Graafschap – Willem II 2-1 (1-0)
FC Groningen – FC Utrecht 1-1 (0-1)
Feyenoord – Vitesse 2-1 (0-1)
NAC Breda – PSV 0-2 (0-0)
sc Heerenveen – ADO Den Haag 1-1 (1-1)
Excelsior – VVV-Venlo 1-0 (1-0)
Fortuna Sittard – Ajax 0-2 (0-0)

Eredivisie Nieuws

Back To Top