Ga naar hoofdinhoud
FC Twente - Vitesse eerste wedstrijd voor Philip Cocu

Na acht speelronden gaat PSV stevig aan de leiding van de eredivisie. De Brabanders wonnen met 2-5 van VVV en hebben 21 punten, oftewel vijf meer dan Ajax en Feyenoord.

De Amsterdammers schreven ook drie punten bij tegen Sparta (4-0) terwijl de landskampioen averij opliep thuis tegen PEC Zwolle (0-0).

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Uitslagen Eredivisie: VVV – PSV 2-5

In de rust stond het 1-1 en vlak na de hervatting zette Torino Hunte de thuisploeg op 2-1. Maar een rode kaart voor Jerold Promes kantelde de match. Vlak daarvoor had Gaston Pereiro de gasten al op 2-2 gezet en toen VVV met tien man verder moest werd de Brabantse druk ondraaglijk.

Daniel Schwaab, debutant Mauro Junior en weer Pereiro legden er in de ruim twintig minuten daarna nog drie voor PSV in. Voor de Duitser Schwaab was het zijn eerste erediviegoal.

Feyenoord – PEC Zwolle 0-0

De avond ervoor dropte Feyenoord twee punten tegen PEC Zwolle, dat nu vijfde staat met maar een punt achterstand op de ploeg waar het nu de punten mee deelde. Feyenoord moest improviseren in de spits aangezien Nicolai Jorgensen nog niet klaar was om te starten.

Michiel Kramer heeft kennelijk zijn laatste paar kansen niet benut en begon (en bleef) op de bank, waardoor Jean-Paul Boetius een kansje kreeg voorin. Dat verliep naar wens, zodat na een uur Jörgensen alsnog van de bank kwam.

Jörgensen beter dan Boëtius

Tegen die tijd had PEC zich al voldoende in de wedstrijd geknokt om dat puntje niet meer uit handen te geven. Toch opvallend is dat Jörgensen in zijn halfuurtje 19 balcontacten had terwijl Boëtius dubbel zoveel tijd had en tot maar 26 contacten kwam.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vond de uitslag geen juiste afspiegeling van de verhoudingen. “In de eerste helft waren we onrustig en ongeduldig in balbezit. Ons positiespel was niet goed. Na de rust ging het een stuk beter”, aldus Gio, die ook zag dat PEC na het eerste half uur geen enkel schot op doel meer loste.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Eredivisie uitslagen en ruststanden

Heracles Almelo – Vitesse 1-1 (0-0)
FC Groningen – AZ 1-1 (0-1)
VVV-Venlo – PSV 2-5 (1-1)
Willem II – FC Twente 3-1 (1-1)
ADO Den Haag – Excelsior 1-2 (1-1)
Ajax – Sparta Rotterdam 4-0 (1-0)
Roda JC Kerkrade – NAC Breda 1-0 (0-0)
FC Utrecht – sc Heerenveen 3-1 (2-1)
Feyenoord – PEC Zwolle 0-0 (0-0)

Back To Top