Ga naar hoofdinhoud
FC Twente - PSV: kampioen Eredivisie winnen voorspellen Getty

Eredivisie transfers. Het seizoen is afgetrapt met de Johan Cruijff Schaal, gewonnen door PSV. Zij, Ajax en Feyenoord bereiden zich nu voor op de Eredivisie en zijn vooral in de aanval druk bezig.

Arek Milik eindelijk van Ajax naar Napoli

‘Benvenuto Milik’ was het korte Twitterbericht van Aurelio de Laurentiis, voorzitter van Napoli, over de komst van Arek Milik. Na lang onderhandelen zijn Ajax en Napoli eruit, en is Milik inmiddels gepresenteerd aan de fans in Napels. Het bedrag is nog niet duidelijk, maar diverse media melden bedragen tussen 25 en 35 miljoen euro. Als het boven de 26,5 miljoen ligt, verslaat hij Luis Suarez als duurste Eredivisie-speler ooit. En het zou een mooie winst voor Ajax betekenen, dat Milik in 2014 voor 2,8 miljoen euro overnam van Bayer Leverkusen.

Steven Berghuis offert graag op voor Feyenoord

In Rotterdam is er juist groen licht voor de aankomst van een aanvaller. Steven Berghuis gaat op huurbasis voor Feyenoord spelen. De oud-speler van AZ kwam bij zijn club Watford weinig aan spelen toe. Qua salaris gaat Berghuis er flink op achteruit, maar de sportieve overweging was snel gemaakt. “Ik heb wat moeten inleveren ja, maar ik denk dat ik hier gelukkig van word. Ik wil graag bij het Nederlands elftal blijven. Ik heb daar altijd van gedroomd en in mijn drie interlands ging het goed. Ik speelde niet bij Watford en daardoor was deze keuze erg makkelijk, maar ook omdat het gewoon Feyenoord is.

Luuk de Jong verlengt bij PSV

Bij de landskampioen was er vooral goed nieuws over het aanblijven van spits Luuk de Jong. De man van 58 goals in 90 duels verlengde zijn contract tot 2020. De Jong voelt zich fijn bij PSV, zeker na twee slechte jaren in het buitenland bij Gladbach en Newcastle United. “Toen ik hier tekende, was de intentie om hier twee jaar te spelen en daarna verder te kijken. Het is boven verwachting goed gegaan. Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is voor mij ook heel belangrijk. Dat heb je als voetballer nodig.”

Jetro Willems vertrekt

De man die vaak de aangever was op goals van De Jong, lijkt juist te vertrekken bij PSV. Linksback Jetro Willems vindt het tijd voor een stap naar het buitenland. “Ik wil graag naar Spanje of Engeland, daar heb ik geen geheim van gemaakt. Ik ben hier al vijf jaar en ken alle spelers bijna door en door. Dat betekent dat ik me met hart en ziel voor de club zal inzetten zolang ik hier ben.” Willems heeft nog een contract voor één seizoen, dus nu kan PSV nog cashen. Ook Willems ziet zijn transfer wel gebeuren. “Er zijn meerdere clubs die zich gemeld hebben. We zijn aan het kijken, maar het komt wel goed hoor.”

Back To Top