Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie transfers: Nemanja Gudelj van Ajax af, El Ghazi en Narsingh gewild

Het is januari en het balletje rolt vooral op de transfermarkt. Ajax is aan het verkopen geslagen, PSV probeert het team te balanceren.

Ajax kan Nemanja Gudelj in China slijten

Het ongelukkige huwelijk tussen Ajax en Nemanja Gudelj lijkt snel tot een eind te komen. De Servische Nederlander ligt al een tijdje in de clinch met de club en stuurt aan op een transfer. De verlossing komt uit China. Want de 25-jarige Gudelj zou rond zijn met Tianjin Teda over een contract voor drie jaar. De middenvelder kon ook naar Europese topcompetities, maar het netto weeksalaris van 100.000 euro en enkele miljoenen tekengeld lijken hem naar het verre oosten te lokken.

Romeinse clubs kijken naar Anwar El Ghazi

Een andere speler die het een tijdje moeilijk heeft gehad in Amsterdam, is Anwar El Ghazi. De vleugelspeler zou nu in de belangstelling staan van zowel AS Roma als Lazio Roma. De twee rivaliserende clubs zouden beiden dus dingen naar de hand van de tweevoudig Oranje-international. Ze moeten dan wel met centen over de brug komen, want Ajax wil minimaal 10 miljoen euro voor El Ghazi.

Hakim Ziyech wil niet lang bij Ajax blijven

Het ging in het begin niet soepel voor Hakim Ziyech bij Ajax, maar inmiddels heeft hij het goed naar zijn zin. Echter, de creatieve middenvelder is niet bang om groots te dromen: hij vindt dat Ajax een tussenstop moet zijn op weg naar een grotere club. “Als ik mijn vijfjarige contract uitdien bij Ajax, heb ik het niet goed gedaan. Een topclub uit een topcompetitie is mijn doel. Daarom heb ik voor Ajax gekozen. Zo kom ik daar makkelijker binnen.”

PSV: hallo Marco van Ginkel, dag Luciano Narsingh?

De fans in Eindhoven zullen op Oudjaarsdag wel even opgeveerd hebben, toen ze het nieuws hoorden dat PSV opnieuw Marco van Ginkel gaat huren van Chelsea. Vorig seizoen was hij met 8 goals in 13 duels immers een grote factor in de landstitel van PSV. Nu is hij hersteld van een knieblessure en klaar om te spelen. “Ik ben nu weer toe aan topvoetbal en ben blij dat PSV me die kans geeft. Ik heb hier vorig seizoen een mooie tijd gehad en hoop dat we dat nu kunnen evenaren.”

Intussen is PSV ook bezig aan de verkopende kant. Luciano Narsingh kijkt na twee volle seizoenen Heerenveen en 4,5 seizoen PSV naar een mogelijk buitenlands avontuur. De Eindhovenaren willen graag 5 miljoen euro voor de 19-voudig Oranje-international. En er is interesse uit de Premier League, want Swansea City zou die som geld op tafel willen leggen. Hoe lang Swansea in de Premier League blijft, is echter de vraag: de club staat helemaal onderaan.

Back To Top