Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Eredivisie Feyenoord - Sparta: vechten tegen nacompetitie Getty

Sparta heeft zich bij Feyenoord gemeld voor Michiel Kramer. De aanvaller werd vorige week door zijn club geschorst vanwege het nuttigen van een broodje kroket in de rust van de match tegen Heracles. Mocht de transfer plaatsvinden, dan kan de Spartakantine zich verheugen op een liefhebber van het betere garnituurwerk.

Sinds 18 november 2017 kwam Kramer niet meer uit voor Feyenoord. En toen was het optreden bijzonder kort: een minuut als invaller tegen VVV. Inmiddels is uitgelekt dat hij daarna met trainer Giovanni van Bronckhorst een gesprek heeft gevoerd over zijn positie binnen de selectie. Al snel kwamen ze overeen dat Kramer uit mocht kijken naar een andere club. Dat verklaart wellicht ook zijn onbekommerde trek in kroket.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vertrek bij Feyenoord door de achterdeur

Kramer kwam in de zomer van 2015 over van ADO Den Haag, vooral op aandringen van Van Bronckhorst. Hij leek het type spits dat bij Feyenoord past: geen technisch wonder, wel iemand die een duwtje of elleboogje niet schuwt. Maar dat leidde net wat te vaak tot vervelende overtredingen, terwijl zijn werklust in het veld niet altijd overeenkwam met wat het Legioen verlangt. Nu lijkt Kramer dus door de achterdeur te verdwijnen, al kan hij aanvoeren dat hij toch mooi in 2,5 jaar tijd betrokken was bij het veroveren van de beker, de landstitel en de super cup.

Bij Sparta staat sinds kort Dick Advocaat aan het roer. De Kleine Generaal heeft grote plannen. “Ja, er komen nieuwe spelers. Daar wordt hard aan gewerkt”, meldde hij bij zijn perspresentatie. De komst van Kramer kan dus worden gezien als inlossing van die belofte. Wie weet wordt Adam Maher ook verleid om het Kasteel binnen te stappen. Zijn contract loopt dit seizoen af en PSV is bereid hem nu al te laten gaan.

Nieuwe leidsman op de bank bij Ajax

En ook Ajax heeft een nieuwe trainer. Erik ten Hag werd donderdag onthuld als nieuwe leidsman op de bank. Eigenlijk was dat geen verrassing, hoe krampachtig de club en Ten Hag ook hun kaken stijf probeerden te houden. Ten Hag stond aan het roer bij FC Utrecht en werkte daarvoor bij Go Ahead Eagles en het tweede team van Bayern Munchen.

De overgang leidt tot een van de duurste trainertransfer in het Nederlandse voetbal. Om hem los te weken moet Ajax circa een miljoen euro ophoesten.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie

Zal Sparta met Michiel Kramer zich uit de degradatiezorgen kunnen spelen? Bookmaker Mr Green geloofd er niet meer in en zetten er @1.05 op dat Sparta bij de laatste drie eindigt.

Back To Top